Mergi la conţinutul principal

Prefectură „militarizată”. Timofei la cârmă

* surse politice atât din PSD cât și din PNL ne-au transmis că fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila, Iulian Timofei, va fi noul prefect al Județului Brăila * contactat telefonic, Timofei a confirmat informația, precizând că așteaptă ca hotărârea aprobată în ședința de Guvern de azi să fie publicată în Monitorul Oficial * acesta fusese inițial ”în cărți” pentru fotoliul de subprefect, în timp ce Mihaela Ciorășteanu (șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Brăila) era opțiunea inițială pentru postul de prefect * ca urmare a negocierilor dintre PNL și PSD, potrivit unor surse, cei doi subprefecți ai Brăilei, Adin Boboc și Nicolae Nițescu ar rămâne în funcție *

 

Schimbare de planuri în privința numirii Prefectului Județului Brăila: Iulian Timofei, fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila a fost numit în funcție în ședința de Guvern de azi, 19 ianuarie, după cum ne-a declarat chiar acesta. Posibilitatea numirii lui Timofei la Prefectură a fost întâi confirmată de surse politice atât din PNL, cât și din PSD, iar mai târziu chiar de către acesta. Contactat telefonic, Timofei a precizat că fusese informat că hotărârea privind numirea sa în funcția de prefect al Județului Brăila a fost adoptată în ședința de Guvern de azi și că aștepta să fie publicată în Monitorul Oficial. Întrebat dacă știe când va avea loc ceremonia de învestire, acesta nu a putut oferi detalii la momentul discuției (ora 16:54).

Tot surse politice ne-au transmis că în urma negocierilor dintre PSD și PNL cele două funcții de subprefecți vor reveni liberalilor, care au de gând să îi păstreze pe poziții pe Adin Boboc și pe Nicolae Nițescu.

Așa cum am precizat și în alte ediții, Iulian Timofei a devenit prim-adjunct al Jandarmeriei Brăila, în mod oficial, în luna august 2019, când a fost declarat ”Admis” la concursul pentru ocuparea respectivei funcții, pe atunci fiind locotenent-colonel. Totuși, acesta a fost prim-adjunct al inspectorului șef al Jandarmeriei Brăila și înainte de organizarea concursului, încă din iulie 2016, fiind însă doar împuternicit și nu pe un post plin.

Încă de la începutul carierei militare, din 1991, Timofei a activat doar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, în domeniul ordinii și siguranței publice, cu o singură excepție, în perioada martie 2003 - iunie 2005, când a lucrat în cadrul Relațiilor Publice și Comunicare. Are master în drept comunitar, studii post universitare în domeniul Ordine Publică și Management, plus alte câteva cursuri tot în domeniul Ordine Publică. Surse din cadrul Jandarmeriei Brăila ne-au informat că acesta a ieșit la pensie în 2020 cu grad de colonel.

 

Schimbare de scenariu într-o singură lună

Interesant de precizat este că în luna decembrie ”în cărți” pentru funcția de prefect era Mihaela Ciorășteanu (șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Brăila), care a mai ocupat acest fotoliu, cu brio, și în trecut. Părea o lovitură de imagine pentru PSD Brăila. La "pachet", Timofei fusese nominalizat pentru funcția de subprefect, alături de consilierul local municipal PSD Loredana Virginia Badiu, însă pe parcurs lucrurile au luat o altă întorsătură. De atunci au avut loc o serie de negocieri între cele două partide aflate la guvernare alături de UDMR, ajungându-se întâi la varianta în care liberalii urmau să aibă un fotoliu de subprefect la Brăila. În cele din urmă, nominalizarea prefectului a revenit PSD, iar cea a subprefecților la PNL.

Prefectura Brăila a fost condusă din 28 octombrie de către Florin Sergiu Dobrescu, un ofițer de poliție pensionat, numit de Guvernul Florin Cîțu în perioada de interimat. Cei doi subprefecți Nicolae Nițescu și Adin Boboc, propuși tot de liberali, sunt de pe vremea USR-istului Nicușor Ciocan pe fotoliul de prefect, dar care a fost demis ulterior. Tot surse politice ne-au transmis că liberalii brăileni se ”încălzesc” să facă o propunere de secretar de stat la Ministerul Turismului, iar Dobrescu ar putea fi în fruntea listei.

Reamintim și că la începutul acestei luni Guvernul Nicolae Ciucă l-a numit pe Sorin Moise (directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Brăila) secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ca propunere a PSD-iștilor brăileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro