Mergi la conţinutul principal

Prefectul Nicu Olteanu a depus jurământul

 

Nicu Lucian Olteanu a fost învestit, ieri, în funcţia de prefect al judeţului Brăila. Ceremonia de învestire, condusă de către chestorul principal de Poliţie Florea Oprea a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ şi a durat aproximativ 11 minute. După intonarea Imnului Naţional, în prezenţa autorităţilor locale, chestorul a dat citire celor două hotărâri de Guvern numărul 45 şi 46 din 28 ianuarie 2015, privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcţiei de prefect al judeţului Brăila de către Vasilica Vîlcu, respectiv, detaşarea lui Nicu Olteanu pe funcţie. La eveniment au participat primarul Aurel Simionescu, preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, consilieri judeţeni şi municipali, primari din judeţ, precum şi şefi ai instituţiilor deconcentrate. "Eu, Olteanu Nicu Lucian, numit în funcţia publică de prefect al judeţului Brăila prin Hotărârea de Guvern nr. 46 din 28 ianuarie 2015 depun următorul jurământ de credinţă, în conformitate cu dispoziţiile articolului 62, aliniat 6 al Legii nr. 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", a depus Nicu Olteanu jurământul de credinţă. Noul prefect al judeţului Brăila a ţinut şi un scurt discurs în cadrul căruia a dat asigurări că va acţiona cât se poate de echilibrat şi echidistant în privinţa respectării legii.
"Încep prin a mulţumi Guvernului României pentru încrederea ce mi-a fost acordată prin numirea mea în funcţia de prefect al judeţului Brăila. În exercitarea funcţiei voi fi un prefect corect, echidistant şi obiectiv în ceea ce priveşte respectarea legii şi a ordinii publice. Despre mine pot să vă spun că vin în această funcţie după o carieră de aproape 15 ani, din funcţia publică de inspector de muncă în cadrul ITM Brăila. Am convingerea că experienţa mea o va completa pe cea a colegilor mei. Împreună cu colegii din cadrul Instituţiei Prefectului, împreună cu conducătorii serviciilor publice deconcentrate, cu aleşii locali, am încrederea că vom adopta cele mai bune măsuri, referitor la administrarea şi gestionarea problemelor judeţului nostru. Voi promova un dialog permanent şi constructiv cu autorităţile publice locale şi judeţene, pentru a fi în sprijinul cetăţenilor şi a societăţii brăilene. Vă mulţumesc şi vă doresc un an excelent", a declarat Olteanu.

Discuţiile despre numirea subprefectului continuă

În încercarea de a vedea în ce stadiu se regăseşte numirea unui înlocuitor pentru subprefectul Cătălin Grosu, după ce acesta a demisionat din funcţie, redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au încercat să obţină un punct de vedere de la primarul Aurel Simionescu. Acesta a precizat că deocamdată nu are nicio informaţie în plus vizavi de acest subiect şi că ar trebui să fie luată o decizie în privinţa subprefectului după o consultare a noului prefect, Nicu Olteanu. "Nu am o altă informaţie deocamdată cel puţin. O să vedem, acum dacă avem şi prefect îşi poate da şi el cu părerea despre propunerile care au fost făcute. Nu am alte informaţii. Nu s-au mai făcut alte propuneri decât cele care s-au trimis la Bucureşti", a declarat Simionescu. La rândul său, preşedintele UNPR Brăila, Marioara Nistor a refuzat să comenteze deocamdată subiectul, dând de înţeles că negocierile se află încă în desfăşurare.
Reamintim că, propunerea făcută publică până în prezent pentru funcţia de subprefect al judeţului a fost Cristian Ciocan - consilier superior în cadrul Finanţelor locale (susţinut de UNPR). Trebuie precizat şi faptul că fostul subprefect, Cătălin Grosu, şi-a dat demisia din funcţie la începutul lunii ianuarie, invocând motive personale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro