Mergi la conţinutul principal

Prefectul Ciocan, explicații pentru eroarea din hotărârea CJSU care ar fi ținut brăilenii în case după ora 22.00

* prefectul și-a cerut scuze încă o dată, în calitate de președinte al CJSU Brăila, punctând totuși că în această entitate sunt 40 de membri, inclusiv reprezentanți ai unor partide politice, dar nimeni nu a observat respectiva eroare la timp

 

O hotărâre controversată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila, adoptată sâmbătă, 15 mai, a stârnit o serie de reacții negative pe rețelele de socializare, dar și pe scena politică locală. Așa cum se știe, Prefectura a publicat pe Facebook o hotărâre privind noile măsuri referitoare la scenariul verde instituit oficial la Brăila, care printre altele, menținea, în mod eronat, articolul referitor la interzicerea circulației persoanelor în intervalul orar 22:00 - 05:00, deși Guvernul renunțase la această variantă. După sesizarea erorii, hotărârea cu pricina a fost abrogată, fiind apoi emisă o nouă hotărâre. Cu toate acestea, primarul Marian Dragomir a lansat un atac extrem de dur la adresa prefectului Nicușor Ciocan, acuzându-l pe acesta de abuzuri la adresa brăilenilor, la fel cum și alți performeri politici au criticat incidentul pe rețelele de socializare. Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, prefectul și-a cerut scuze încă o dată, însă, având în vedere criticile primite, a ținut să sublinieze că din CJSU fac parte în total 40 de membri, foarte mulți afiliați politic, culmea, tocmai din partidele din direcția cărora a fost atacat. Ciocan a afirmat că nimeni nu a observat respectiva eroare până când nu a fost prea târziu.

”S-a întâmplat din cauza unei erori materiale la draftul proiectului de hotărâre de Comitet Județean. Fiind o hotărâre foarte stufoasă, efectiv a fost omisă ștergerea prevederilor Art. 1 din vechile hotărâri. Dar a fost imediat remediată prin reconvocarea Comitetului Județean și abrogarea acelui art. 1, prin hotărârea următoare: 190, din aceeași zi. Probabil că a contat că a fost sâmbătă, multă lume a fost plecată. Cei care au studiat probabil nu au observat... S-au purtat discuții prin telefon prin diferite canale media. Acum ce să spun?! A fost o eroare materială cu o culpă comună. Pentru că suntem 40 de persoane în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Nu au votat toți cei 40, dar mare parte din ei, da, pentru că am avut numărul de voturi necesare. Deci nu a observat nimeni, efectiv, această eroare materială. Am sesizat imediat după ce am făcut postarea publică și am convocat imediat CJSU pentru a remedia această problemă, a declarat Ciocan.

Prefectul a dorit să mai sublinieze că respectiva hotărâre eronată, din fericire, nu a apucat să producă efecte pentru că problema a fost remediată imediat.

”Îmi cer scuze în numele întregului Comitet Județean pentru Situații de Urgență pentru această eroare. Adică eu, ca președinte al CJSU mi-am asumat”, a conchis prefectul.

Precizăm că vicepreședinți ai CJSU Brăila sunt: șeful CJ Brăila, Francisk Chiriac și Cristian Ion, inspector-șef în cadrul ISU Brăila. De asemenea, printre membri se numără și cei doi subprefecți PNL Adin Boboc și Nicolae Nițescu, precum și șefii altor instituții importante ale județului. Ordinul privind componența actualizată a CJSU Brăila poate fi consultat pe site-ul Prefecturii Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro