Mergi la conţinutul principal

Predarea Maternităţii, încă o amânare!

În ianuarie a.c. se împlinea un an de la expirarea termenului limită de predare a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, iar Consiliul Judeţean a mai prelungit prin act adiţional contractul cu Vamed, firmă care, de altfel, a câştigat şi contractul pentru Pediatrie/ Cardiologie în Judeţean. Vamed a subcontractat firmei SC Concivia SA. 

Maternitatea însemna, de fapt, un proiect de 27 de milioane de lei, care presupunea reabilitatea unităţii medicale din fonduri publice naţionale, de la Ministerul Sănătăţii şi Banca Mondială, dar şi cu o contribuţie din partea CJ.
În martie-aprilie, trebuia semnată recepţia finală, însă acest lucru nu a fost posibil. De ce?!
"S-au constatat o serie de deficienţe, nu majore, ce-i drept, dar semnificative pentru amânarea semnării recepţiei finale. Li s-a mai dat celor de la Vamed un termen de 30 de zile pentru remedierea acestor deficienţe. După acest termen, vom vedea care este situaţia", ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Proiect greu făcut, nu născut

În acest proiect, autoritatea contractantă este Ministerul Sănătăţii, însă Consiliul Judeţean monitorizează investiţia. Iniţial, termenul de finalizare a lucrărilor era ianuarie 2015, iar termenul final de recepţionare era martie 2015. Vamed, prin subcontractorul Concivia, n-a reuşit să bifeze niciunul dintre termene, iar acum a mai obţinut o amânare. De altfel, proiectul s-a făcut cu mare greutate şi din cauza actelor normative din domeniul construcţiilor şi al achiziţiilor publice.
"Lucrările pentru acest obiectiv au început pe 14 septembrie 2011, când s-a şi semnat ordinul de începere a lucrărilor. Pe parcursul executării lucrărilor au apărut cheltuieli neprevăzute ca urmare a modificării soluţiilor tehnice solicitate de experţii Băncii Europene de Investiţii, beneficiar, sau din cauza modificării unor normative de proiectare şi executare a lucrărilor de construcţii şi instalaţii interioare aferente construcţiilor. Toate modificările au fost transpuse în dispoziţii de şantier elaborate de proiectantul general şi avizate de verificatorii de proiect", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru "Obiectiv- Vocea Brăilei".
Precizăm că în proiect intră şi dotarea maternităţii, nu doar renovarea/ reabilitarea. De altfel, mare parte din spaţiile Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie sunt deja "la cheie", în sensul că au infrastructură nouă (prize, instalaţii de oxigen), dar încă mai e de lucru la detalii: uşi, sisteme de izolare, aerisire şi pavimente. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro