Mergi la conţinutul principal

Președintele UAPR Brăila, Gheorghe Mosorescu, a expus la Veneția

* expoziția „Artiști români pe simeze internaționale 3-Mestre”, Veneția, a reunit lucrările celor mai mari 120 de artiști plastici români contemporani, inclusiv a celor stabiliți în Italia * prof. Gheorghe Mosorescu a participat cu lucrarea „Pătrunderea tainei”, ulei pe pânză, 100x100 cm

 

Artist plastic brăilean de talie internațională, prof. Gheorghe Mosorescu - președintele Filialei Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) - a fost invitat, zilele acestea, să participe cu lucrări la expoziția „Artiști plastici români pe simeze internaționale 3-Mestre, Veneția”, desfășurată în marele oraș italian, adevărată capitală a artelor. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 26 aprilie - 8 mai 2021, la Veneția, și a reunit lucrările a 120 cei mai reprezentativi artiști plastici români contemporani. Expoziția a fost organizată de Asociația Cluj Art - care a și trimis invitațiile pentru participarea la eveniment, în urma unei selecții - în colaborare cu salonul cultural D’E.M. Venice Art Gallery din Veneția, Italia.  

Potrivit prof. Gheorghe Mosorescu - singurul artist plastic brăilean participant la evenimentul de excepție desfășurat în „orașul dogilor” - D’E.M. Venice Art Gallery organizează mari expoziții de artă (cu vânzare), în special pentru cunoscători, inclusiv pentru colecționarii de artă italieni. Artistul Gheorghe Mosorescu a expus pentru prima dată la Veneția.

„Date fiind împrejurările în care ne aflăm, nu a fost posibilă prezența fizică la vernisajul expoziției de la Veneția. La acest eveniment, am participat cu lucrarea „Pătrunderea tainei”, o lucrare de suflet, de mari dimensiuni - 100x100 cm - realizată în ulei pe pânză, în anul 2018”, ne-a mărturisit preșdintele UAPR-Brăila.

Alături de Gheorghe Mosorescu au mai expus la Veneția mari nume ale artei românești contemporane: Suzana Fântânariu (Timișoara), Carmen Poenaru (președintele UAPR-Bacău), Daniela Constantin (președintele UAPR-Timișoara), Valter Paraschivescu (președintele UAPR-Ploiești), Valeriu Șușnea (președintele UAPR-Buzău), Florin Menzopol (Buzău), Liviu Șoptelea (Botoșani) și mulți alții.

În altă ordine de idei, reamintim faptul că, în prezent, la Galeria de Artă din Brăila (Piața Traian), este deschisă publicului expoziția de grafică „Între linie și pată, cu lucrările de excepție a 22 de artiști plastici consacrați, membri ai UAPR - Filiala Brăila. Expoziția poate fi vizitată până în luna iunie, în intervalul orar 9.00-16.30.     

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro