Mergi la conţinutul principal

Președintele CJ: „În 2022, Județul Brăila va avea operator unic pe salubritate”

* anunțul a fost făcut de președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare, în momentul aprobării cotizației instituției pe acest an către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECO Dunărea” * Chiriac a precizat că, în 2022, Județul Brăila ar trebui să aibă atât operator unic pe salubritate, cât și operatori pentru cele trei stații de sortare din Ianca, Însurăței și Vădeni

 

Deși se discută de ani de zile despre un operator unic pe zona de salubritate în Județul Brăila, acest deziderat s-ar putea realiza abia în 2022, potrivit președintelui CJ, Francisk Chiriac . Consilierii județeni au aprobat, în cadrul ședinței ordinare din 28 aprilie, un proiect de hotărâre privind plata cuantumului cotizației pe anul 2021 a UAT Județul Brăila către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECO Dunărea” Brăila. Este vorba despre suma de 122.200 lei, eșalonată trimestrial, cu plata în primele 15 zile ale fiecărui trimestru. În timpul dezbaterilor acestui proiect, consilierul județean PNL Brăila Dănuț Lungu a cerut lămuriri în legătură cu demersurile privind stabilirea operatorului unic de salubritate, subliniind că, din punctul său de vedere, lucrurile s-au cam blocat în ultimii ani.

”Care este strategia? Care mai sunt viziunile?”, a întrebat Lungu.

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că proiectul nu a fost blocat absolut deloc și că se află foarte aproape de final. Chiriac a precizat că licitațiile sunt în momentul de față în derulare, astfel că undeva în această vară ar trebui să se stabilească un câștigător pentru operatorul unic  la nivelul județului, dar și cine se va ocupa de stațiile de sortare. Președintele CJ a punctat că dacă totul decurge fără probleme, dacă nu vor exista contestații, în 2022 Județul Brăila va avea operator unic pe această zonă.

”Proiectul nu a fost blocat absolut deloc. Suntem în momentul de față pe, nici măcar ultima sută de metri, pe ultimii zece metri. Asociația este în procedură de licitație pentru operatorul unic. Iar Consiliul Județean Brăila este cu licitația în derulare pentru operatorul în ceea ce privește stațiile de sortare de la Ianca, Însurăței și stația mare de la Vădeni. Toate licitațiile sunt în momentul de față la partea financiară. Sperăm ca la vară - toamnă să știm care este câștigătorul pentru operatorul unic în județul Brăila, dar și cine sunt operatorii sau operatorul pentru stațiile de sortare. Cu siguranță, dacă lucrurile vor merge corect și nu vor fi contestații, în anul 2022 vom avea operator unic de salubritate în tot Județul Brăila și operator sau operatori pe stațiile de sortare”, a declarat Chiriac.

Sursa citată a mai adăugat că din momentul în care se va stabili un câștigător și după semnarea contractului, operatorul va avea la dispoziție șase luni de zile să se organizeze pe raza Județului și a Municipiului Brăila, de aceea se așteaptă ca lucrurile să se întindă până la anul.

Proiectul privind cotizația către ADI ”ECO Dunărea” a fost aprobat, cu mențiunea că s-au abținut liberalii Marian Căpățînă, Alexandru Bucălău, Cristian Pricop, Dănuț Lungu, Florin Cîrligea și Stăvărel Dorobanțu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro