Mergi la conţinutul principal

Praznicul Sf. Cuvioase Parascheva, la Penitenciarul de la Tichilesti

Cu ocazia sarbatorii crestine Sf. Cuvioasa Parascheva, un grup de tineri de la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti au participat, la invitatia preotului paroh Dumitru Bloju, la slujba religioasa de la biserica din Chiscani, al carei hram a fost sarbatorit simbata.
De asemenea, preotul capelan Sorin Plesca le-a povestit intimplari din viata Paraschevei, scrise de parintele Cleopa: "Din trairea Sfintei Parascheva, tinerii trebuie sa invete ca in viata nu-si are loc egoismul. In viata, pentru a-I fi placut lui Dumnezeu si semenilor, trebuie sa traiesti pentru si prin aproapele tau. Cele de prisos ale tale sa ajunga la cei nevoiasi, ca bucuria sa fie deplina. Atunci cind daruiesti aproapelui, Lui Dumnezeu Ii daruiesti. Ajutindu-ti aproapele, ajuti pe Mintuitorul sa-Si poarte Crucea Sa".
Demn de mentionat este faptul ca detinutii care lucreaza la blocul alimentar au cerut sa participe la slujba oficiata in capela unitatii, in cinstea Sf. Parascheva. Atit ei, cit si detinutii ce au mers la biserica din Chiscani au ramas impresionati de dragostea Paraschevei pentru Mintuitorul si de perseverenta cu care aceasta a urmat calea credintei, pentru a ajunge mireasa Lui Hristos.
"In astfel de momente, ne dam seama cit de mult am gresit si cit de egoisti sintem, gindindu-ne numai la binele nostru. In astfel de momente, realizez ca am multe de indreptat in viata mea, cind voi pleca din penitenciar", ne-a relatat Vasile, detinut minor de la Tichilesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro