Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Praznicul Sf. Cuvioase Parascheva, la Penitenciarul de la Tichilesti

Cu ocazia sarbatorii crestine Sf. Cuvioasa Parascheva, un grup de tineri de la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti au participat, la invitatia preotului paroh Dumitru Bloju, la slujba religioasa de la biserica din Chiscani, al carei hram a fost sarbatorit simbata.
De asemenea, preotul capelan Sorin Plesca le-a povestit intimplari din viata Paraschevei, scrise de parintele Cleopa: "Din trairea Sfintei Parascheva, tinerii trebuie sa invete ca in viata nu-si are loc egoismul. In viata, pentru a-I fi placut lui Dumnezeu si semenilor, trebuie sa traiesti pentru si prin aproapele tau. Cele de prisos ale tale sa ajunga la cei nevoiasi, ca bucuria sa fie deplina. Atunci cind daruiesti aproapelui, Lui Dumnezeu Ii daruiesti. Ajutindu-ti aproapele, ajuti pe Mintuitorul sa-Si poarte Crucea Sa".
Demn de mentionat este faptul ca detinutii care lucreaza la blocul alimentar au cerut sa participe la slujba oficiata in capela unitatii, in cinstea Sf. Parascheva. Atit ei, cit si detinutii ce au mers la biserica din Chiscani au ramas impresionati de dragostea Paraschevei pentru Mintuitorul si de perseverenta cu care aceasta a urmat calea credintei, pentru a ajunge mireasa Lui Hristos.
"In astfel de momente, ne dam seama cit de mult am gresit si cit de egoisti sintem, gindindu-ne numai la binele nostru. In astfel de momente, realizez ca am multe de indreptat in viata mea, cind voi pleca din penitenciar", ne-a relatat Vasile, detinut minor de la Tichilesti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii