Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Praznic Imparatesc la Penitenciarul de la Tichilesti

A doua mare sarbatoare crestina din noul an bisericesc, Praznicul Imparatesc "Inaltarea Sfintei Cruci", a fost marcata joi si la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti.
Dupa oficierea slujbei religioase in capela unitatii, de catre preotul capelan Sorin Plesca, acesta, impreuna cu 15 dintre minorii si tinerii detinuti pentru care au fost facute rapoarte de recompensare, au participat la slujba religioasa de la biserica din Tichilesti, ce a fost oficiata de preotul paroh Gabriel Pelin.
"Devenim crestini ortodocsi, sub umbra crucii in cristelnita, la botez, si la sfirsitul zilelor noastre asteptam Invierea tot la umbra Crucii. In sens spiritual, viata celui ce crede in Hristos este o cruce de purtat. "Cel ce vrea sa-Mi urmeze, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa vina dupa Mine", propune Mintuitorul Hristos. Adica omul, pe parcursul vietii sale pamintesti, trebuie sa-si rastigneasca, pe crucea vietii, patimile si faradelegile sale, pentru a-si dovedi dragostea fata de semenii sai si fata de Dumnezeu. Nu poti spune ca-L iubesti pe Dumnezeu, atunci cind lucrezi raul impotriva aproapelui, caci "cine spune ca-L iubeste pe Dumnezeu iar pe aproapele sau il uraste, acela mincinos este", dupa cum spune Scriptura" a vorbit preotul capelan Sorin Plesca despre importanta si semnificatia Crucii in viata oricarui crestin.
De asemenea, preotul paroh Gabriel Pelin a spus ca, asa cum, la inceputul lumii, Dumnezeu a sadit pomul cunostintei binelui si a raului, asa a sadit, in viata crestineasca, si sarbatoarea "Inaltarii Sfintei Cruci": "Daca am intelege ca Biserica reprezinta raiul, cu siguranta am fi mult mai intelepti". In continuare, preotul paroh i-a incredintat pe minorii si tinerii detinuti de buna primire ce o vor avea intotdeauna din partea enoriasilor din Tichilesti. Mai mult, pentru ca ospitalitatea localnicilor sa fie deplina, acestia au pregatit detinutilor mici daruri, care, potrivit preotului Pelin, le-au fost oferite cu toata dragostea si din toata inima.
Un alt eveniment important in viata comunitatii din Tichilesti l-a reprezentat sfintirea, tot ieri, a troitei ridicate de catre localnici, la intrarea in comuna.
La slujba de sfintire, care a fost oficiata de catre preotii parohi Narcis Boabes si Gabriel Pelin, au participat, pe linga localnici si detinutii de la Tichilesti, si autoritatile locale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii