Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prabusirea acoperisului pietei moscovite s-a soldat cu cel putin 58 de morti

Bilantul prabusirii acoperisului pietei de la msocova a ajuns la 58 de morti si 31 de raniti, potrivit noilor date oficiale comunicate de Ministerul pentru Situatii de Urgenta, citat de AFP.
La 24 de ore de la catastrofa, echipele de salvare au cedat locul celor specializate in degajarea de darimaturi, desi nu este exclus sa gaseasca noi victime.
"Cred ca vom mai gasi cadavre dar sintem aproape siguri ca nu mai exista supravietuitori", a declarat un oficial din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta de la Moscova, Iuri Besedin, apreciind ca bilantul ar putea ajunge la circa 80 de morti.
Cotidianul electronic gazeta.ru care citeaza mai multi comercianti, a anuntat ca circa 200 de persoane, originare din Caucaz si Asia Centrala, se aflau in piata in momentul producerii accidentului. Autoritatile nu au oferit, insa, nici o evaluare a numarului persoanelor care se aflau in piata in momentul producerii accidentului.
Cauzele care au provocat aceasta drama sint in continuare necunoscute, varianta unui atac terorist fiind singura pista exclusa de anchetatori pina in prezent.
Potrivit siteului gazeta.ru, ancheta se axeaza din ce in ce mai mult pe ipoteza unui defect de proiectare. Arhitectul pietei, Nodar Kanceli, a conceput si parcul acvatic Transvaal care s-a prabusit in imprejurari similare in februarie 2004, provocind moartea a 28 de persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii