Mergi la conţinutul principal

Potecă tematică prin Balta Mică a Brăilei

Vizitatorii Parcului Natural Balta Mică a Brăilei au acum la dispoziţie o potecă tematică, denumită "Păioasa", ce porneşte din dreptul comunei Chiscani şi traversează o parte din grind, până la lacul Chiriloaia, unde pot fi văzute, de la o distanţă relativ mică, păsările din colonie. Poteca are o lungime de circa 4 kilometri şi a fost realizată de asociaţia ARIN, în cadrul proiectului "Cultură şi biodiversitate în Ostrovul Fundu Mare". Partener al proiectului a fost Administraţia Parcului Natural "Balta Mică a Brăilei", iar finanţatori Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România. 

"Pe potecă am montat două panouri mari şi cinci panouri mici, ce conţin informaţii referitoare la zonele străbătute, iar la capătul ei vă aşteaptă un umbrar, unde puteţi să vă odihniţi şi chiar să mâncaţi un sandwich, bineînţeles cu condiţia să-l aduceţi de acasă, iar gunoiul să îl luaţi şi să-l duceţi înapoi cu voi. Tot în cadrul proiectului, 100 de persoane, în principal elevi, au putut vizita ostrovul, am tipărit 200 de hărţi şi am inscripţionat 100 CD-uri cu imagini. Harta şi informaţii detaliate referitoare la modul în care se poate vizita ostrovul pot fi găsite la sediul Administraţiei Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, de pe strada Goleşti", informează coordonatorul de proiect Codruţa Nedelcu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro