Asociaţia de mediu ARIN Brăila va realiza, în parteneriat cu Administraţia Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, o potecă tematică în partea de nord-vest a Parcului, în apropierea localităţii Chiscani. Lucrările se vor derula pe parcursul lunilor iulie şi august. "Am fi început mai devreme, dar până în prezent nu s-a putut lucra, din cauza nivelului ridicat al Dunării", a explicat Codruţa Nedelcu, reprezentanta ARIN.
Poteca va fi realizată în cadrul proiectului "Cultură şi biodiversitate în ostrovul Fundul Mare", finanţat prin Programul "Spaţii Verzi", componenta Arii Protejate, al Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România.
"Prin această potecă se va aduce o contribuţie şi la dezvoltarea economică a zonei, prin faptul că se accesibilizează zona pentru turism. În cadrul aceluiaşi proiect au fost desfăşurate, până în prezent, activităţi de educaţie ecologică, la cercurile Antipa, în şcoli din Brăila şi în alte localităţi din zona parcului natural. De asemenea, s-a derulat şi concursul «Balta Mică a Brăilei prin ochii copiilor», a cărui finală s-a desfăşurat în cadrul manifestărilor legate de Ziua Internaţională a Dunării", se arată într-un comunicat de presă al ARIN Brăila.
Sâmbătă, 11iulie, asociaţia ARIN a organizat o deplasare în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, cu un grup de persoane din municipiu, active în comunitate. Invitaţilor li s-a prezentat evoluţia ecosistemului de tip "zonă umedă" şi li s-a explicat în ce constă o potecă tematică.