Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posturile de inspectori scolari nu sint la indemina oricui

La inceputul lunii aprilie s-au mai sustinut concursuri pentru posturile de istorie-geografie, matematica, invatamint special si discipline socio-umane si invatamint preprimar.
La doua dintre aceste posturi s-au inscris la concurs alte persoane decit cele care au fost numite pe post cu detasare: matematica - prof. Mihaela Giurca si invatamint preprimar - Elena Hrimiuc. Candidatul pentru postul de inspector de matematica a fost respins pentru nerealizarea punctajului minim la interviu, proba B, iar pentru postul de inspector in invatamintul preprimar candidatul a fost respins pentru nerealizarea punctajului minim la interviu, proba A. Profesoara Mihaela Giurca este la a doua tentativa de ocupare a postului de inspector pentru disciplina matematica. Pe postul de inspector de matematica va ramine in continuare profesorul Nicolae Catalin Stanica, iar pe postul de la invatamintul preprimar educatoarea Ecaterina Palade. Pentru postul de inspector de georgrafie a trecut concursul prof. care fusese numit, Catalin Canciu, iar pentru postul de inspector responsabil cu invatamintul special, centrele logopedice si disciplinele socio-umane a cistigat concursul prof. Georgela Taranu.
Concursul a constat in evaluarea CV-ului, aprecierea recomandarii
oferite de Consiliul de Administratie, sustinerea unei ore si a unei
asistente, in urma careia se intocmeste un proces-verbal de
inspectie. In final, candidatii au sustinut un interviu in fata
comisiei si un test grila cu intrebari din legislatia scolara si din
managementul educational. Acest test grila se sustine in format
electronic si contine citeva intrebari intr-o limba de circulatie
internationala. Comisia de examinare a fost formata din presedinte -
inspectorul scolar general, doi membri, un reprezentant al MEdC si un profesor universitar din profilul postului sau din Departamentul
de Pregatire a Personalului Didactic, un secretar si ca observator
un reprezentant al sindicatului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii