Mergi la conţinutul principal

Posturi scoase la concurs pentru viitori jandarmi

* în perioada februarie – aprilie, se organizează o nouă sesiune de admitere pentru ocuparea celor 400 de locuri disponibile unitățile de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi

 

Tinerii brăileni care vor să îmbrace uniforma de jandarm au șansa de a ocupa unul dintre posturile scoase la concurs în unitățile de învățământ postliceal.

Potrivit comunicatului transmis de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, anul acesta, în perioada februarie – aprilie, se organizează o nouă sesiune de admitere în vederea ocupării celor 400 de locuri disponibile în cele două unități de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi.

La școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, sunt disponibile 200 locuri, din care 155 la l.G.J.R. (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române), fiind 4 locuri pentru rromi și 2 locuri minorități, 25 S.I.E.(Serviciul de Informații Externe)  și 20 S.P.P (Serviciul Protecție și Pază) .

La școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, numărul total este de 200 de locuri, din care 175 I.G.J.R. (4 locuri rromi și 2 locuri minorități) și 25 S.I.E.

În perioada 15 februarie - 28 februarie, persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere la Biroul  Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Potrivit informațiilor transmise de Jandarmeria Brăila, sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare din județul Brăila sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la  școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina unde vor fi evaluați  alături de candidații  din județele Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesi…, și pe site-urile fiecărei instituții de învățământ: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani - http://www.scoaladragasani.ro; școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni - https://www.jandarmeriafalticeni.ro

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro