Mergi la conţinutul principal

Posturi de ingineri oferite de compania chinezilor de la “Armonia”, „vânate” la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”

• este vorba despre posturile de inginer mecanic, inginer chimist, inginer automatist şi inginer producţie • în total, la eveniment au participat peste 200 de persoane, iar oferta angajatorilor a cuprins 650 de locuri de muncă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila a organizat, vineri, o nouă ediţie a “Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi”, evenimentul având loc în incinta Facultăţii de Inginerie.

La bursă au participat 49 de angajatori cu 650 locuri de munca vacante, în diverse domenii de activitate, de la construcţia de nave şi structuri plutitoare,

la fabricarea de echipamente electrice de iluminat, comerţ sau consultanţă în domeniul fiscal.

Printre cele mai „vânate” joburi s-au numărat posturile de ingineri oferite de

“Glorious Lighting” SRL din Brăila, compania investitorilor chinezi care au cumpărat fostul mall Armonia şi care se ocupă de fabricarea corpurilor de iluminat, în special bazate pe tehnologie LED. Este vorba despre opt posturi pentru ingineri, câte două pentru fiecare specializare: inginer mecanic, inginer chimist, inginer automatist şi inginer producţie. Vineri, la circa o oră de la deschiderea bursei, 20 de candidaţi îşi depuseseră deja CV-urile pentru angajare la fabrica de la fostul Armonia.

Nu la fel de căutată a fost şi oferta celor de la Şantierul Naval „Vard” Brăila, asta deşi pentru a ocupa un post de sudor sau lăcătuş mecanic firma oferă calificare la locul de muncă. În jurul orei 10.00, doar 8 candidaţi au aplicat pentru locurile de muncă disponibile în şantier.

În total, la bursă au participat 215 persoane interesate de joburile oferite de angajatori.

Ca la fiecare ediţie a bursei, la acţiune au fost prezente şi persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiţionată de la Penitenciarul Brăila şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, în scopul creării unor punţi sociale între comunitate şi acestea, existând posibilitatea obţinerii unui loc de muncă după punerea în libertate. Prezenţa lor la eveniment a avut loc şi în contextul cunoaşterii şi conştientizării instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

 

Şcolile militare şi-au prezentat oferta educaţională

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al Judeţului Brăila a promovat la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” profesiile din domeniul situaţiilor de urgenţă şi a popularizat oferta educaţională în ceea ce priveşte recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sesiunea 2018.

De asemenea, Centrul Militar Judeţean Brăila, prin Biroul de Informare şi Recrutare, a prezentat oferta de învăţământ a Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2018.

În vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor de învăţământ, au participat la bursă şi elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic “P. Istrati” şi Colegiul Economic “I. Ghica”, care au intrat în contact direct cu angajatorii.

Participanţii la “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenţie solicitanţilor de loc de muncă (pliante, broşuri, model CV EUROPASS). De asemenea, au fost amenajate spaţii în care persoanele interesate au primit informaţii/sprijin din partea consilierilor agenţiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenţie, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenţie pentru someri, precum şi alte infomaţii privind domeniul de activitate al AJOFM Brăila.

Persoanele participante au primit broşuri realizate în cadrul proiectului “Fii activ la orice vârstă!”, implementat de ANOFM, precum şi alte materiale informative privind serviciile oferite de agenţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro