Mergi la conţinutul principal

Posturi caldute la "CET", pentru favoruri politice

Societatea "CET" si-a imbogatit organigrama cu un nou post de conducere - director adjunct - functia nou infiintata fiind ocupata de Adrian Traian, inginer la Sectia Mecanica, membru PRM si finul fostului director general al "CET", Adrian Constantin. Decizia in ceea ce priveste aplicarea noii politici de personal a fost luata, la propunerea directorului general si presedinte al Consiliului de Administratie al SC "CET", Nicu Bajan, in cadrul sedintei CA al societatii din subordinea Primariei, desfasurata luni, 2 octombrie. Daca in cazul aprobarii noii organigrame toti membri CA au votat pentru, nu acelasi lucru s-a intimplat cind s-a adus in discutie nominalizarea persoanei care sa ocupe acest post. Aici parerile au fost impartite, intrucit reprezentantii PD in CA au votat impotriva numirii lui Traian pe acest post, in timp ce PNL a votat "pentru", si cum raportul de forte a fost de 3 la 2 in favoarea PNL, "ungerea" lui Traian ca director a decurs fara probleme. Demn de mentionat este si faptul ca salariul aferent postului preluat de Traian se cifreaza la aproape 30 milioane de lei vechi lunar, ne-au declarat surse autorizate din cadrul "CET". De altfel, a mai fost o tentativa de a fi urcat Traian pe un post de conducere la fel de bine platit. Astfel, in urma cu citeva luni, pe vremea cind Vasile Muntenita era directorul general al "CET", s-a luat in discutie, tot in cadrul CA, infiintarea unui post de consilier in relatia cu administratia locala, nominalizat fiind acelasi Adrian Traian. Atunci, pentru ca Muntenita, ca presedinte al CA, s-a abtinut de la vot, zarurile n-au fost favorabile numirii lui Traian, in final votul fiind impotriva. Pentru ca jocul de culise sa fie pe deplin inteles trebuie explicat ca, de fapt, in spatele acestor manevre se afla un interes politic: asigurarea, pentru tabara condusa de actualul primar, a confortului majoritatii de voturi in Consiliul Local Municipal, cunoscuta fiind colaborarea intre aceasta tabara si PRM, organizatie politica din care face parte Adrian Traian.

"Sint o gramada de energeticieni carora nu li s-a dat nici o sansa la acest post"

Acest punct de vedere este sustinut de catre democratul Mario Da'Ros, membru in CA al "CET" care a aratat in cadrul unei conferinte de presa ca se copie practic o reteta politica des utilizata: "Vrem sa semnalam ca acest fapt reprezinta un alt joc politic, este o prelungire a manifestarilor care se intimpla in cadrul CJ si care acum s-au transferat si la CLM. Cum a facut Stancu cu consilierii CJ face acum primarul Cibu. Pentru a cistiga voturile PRM, da niste posturi membrilor acestui partid, care au si calitatea de consilieri. (...) Sint o gramada de energeticieni si ingineri capabili, carora nu li s-a dat nici o sansa la acest post. Propunerea a fost ca postul sa fie ocupat prin concurs, dar legea nu prevede clar asta si ramine la alegerea directorului general. Sintem mai mult decit uimiti de acest troc politic".

"Adrian Traian este un om dinamic si insistent"

Chestionat in privinta numirii lui Traian ca adjunct, actualul director al "CET", Nicu Bajan, membru PNL si consilier judetean pe listele acestei formatiuni politice, a subliniat ca nici nu se pune problema unei presiuni din interiorul partidului in care este membru: "Daca ar fi fost vorba de asa ceva, n-ar fi fost mai simplu sa fie numit un PSD-ist? Lasind gluma la o parte, am considerat ca am nevoie in echipa de conducere de un om cu o vechime mai mare decit mine in societate care sa aiba o viziune clara in ceea ce priveste potentialul de munca si nivelul potentialului uman din SC “CET”. Adrian Traian este un om dinamic si insistent. Mai mult, aveam nevoie de un om prin prisma faptului ca unitatea va efectua o serie de investitii si dezinvestitii si cred ca dumnealui are calificarea necesara", a incheiat Bajan, in contextul in care pretentiile lui Traian de a fi sef sint de notorietate inca de pe vremea cind Muntenita era director general al unitatii.
Important de mentionat este ca, in acest moment, CA la "CET" este format din 5 membri, inclusiv presedintele acestei structuri dupa cum urmeaza: Nicu Bajan (PNL) - presedinte al CA, plus membri Mario Da'Ros (PD) si Laurentiu Picu (PD), Marian Ghionu (PNL) si Ionel Patranoiu (PNL).

Sindicatele vad si o parte buna a lucrurilor

Nu de aceeasi parere sint si organizatiile sindicale din "CET", care au subliniat ca, din punctul lor de vedere, nu se justifica infiintarea a inca unui post de conducere in societate: "Societatea, din punct de vedere economico-financiar, nu o duce prea bine. In acest context, nu consider ca ar fi oportuna infiintarea unui post de sef bine remunerat. Acest punct de vedere l-am sustinut, alaturi de colegii din celalalt sindicat, in cadrul sedintei CA la care am fost invitati sa participam. Pe de alta parte, infiintarea acestui post este si o veste buna pentru noi: este un semnal clar ca noi ne inselam in privinta starii societatii, ca, de fapt, aceasta are bani si ca, pe cale de consecinta, ne va fi acordata o majorare salariala reala, cu atit mai mult cu cit urmeaza a fi demarate negocierile la acest capitol, actualul Contract Colectiv de Munca urmind sa mai produca efecte pina la data de 28 noiembrie", ne-a declarat liderul Sindicatului Liber "CET", Gheorghita Pirlog, adaugind ca nu comenteaza numirea lui Adrian Traian ca adjunct al directorului general.

"Traian nu a dovedit ca ar avea veleitati de director"

Contactat de reporterii "Obiectiv" fostul director general al "CET", Vasile Muntenita, in prezent director al Agentiei de Implementare a Programului "Termoficare 2006 - 2009", a comentat sec: "Cel putin pe vremea cind am fost directorul acestei unitati domnul Traian nu a dovedit ca ar avea veleitati de profesionist sau de director. De aceea nici nu l-am promovat. Poate de curind, dumnealui i s-a aratat in vis Mesia si, brusc, a dobindit veleitatile despre care vorbeam mai devreme! Cit priveste infiintarea unui post de director general adjunct, schimbarea organigramei unei societati - operator de termoficare aflata in subordinea Primariei este atributul Primarului ca sef al Serviciilor Publice Locale, este treaba lui daca vrea sa infiinteze un astfel de post si raspunde pentru asta! Practic daca primarul se hotaraste intr-o zi sa faca o groapa in mijlocul orasului si sa ingroape acolo toti prostii din oras, iarasi este treaba lui si mai departe raspunde pentru decizia sa!".

La rindul sau, viceprimarul Daniela Vasioiu a explicat ca, de fapt, intreaga poveste ar fi inceput atunci cind a adus in atentia presei niste proiecte de hotarire care vizau acordarea de terenuri unor copii de consilieri, printre care si al lui Traian Adrian. "La acel moment au fost fel de fel de telefoane directe si interpelari, de ce am facut acest lucru, ca era un drept al copilului... Nu zice nimeni ca nu era dreptul lui, dar cererea trebuia facuta legal, nu bagata la dosar dupa nu stiu cit timp. Dar asta a fost prima incercare de a mitui un consilier", a spus Vasioiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro