Mergi la conţinutul principal

Postul lui Ilie Deca, scos la concurs

Postul de director executiv al Finantelor Publice Braila va fi disputat, la Agentia Nationala a Finantelor Publice, pe 26 octombrie. Aceasta se intimpla dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a respins pe fond actiunea lui Ilie Deca, actiune in care acesta solicita revenirea asupra demisiei sub pretextul ca ar fi fost determinat sa paraseasca postul. Fostul director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Braila, fost interimar pe aceeasi functie, este, in continuare, director executiv, insa temporar, pina la ocuparea functiei prin concurs.

"Promovat temporar"

Pe 27 septembrie, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a anuntat ca, pe 26 octombrie, organizeaza concurs pentru ocuparea functiei publice de director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Braila. Concursul va consta in doua probe, una scrisa si interviu. Dosarul se poate depune in termen de 20 de zile de la data anuntarii concursului. Deocamdata, director al Finantelor este tot Ilie Deca, desi acesta a demisionat la un moment dat din functie, dupa care s-a razgindit, mergind pe calea judecatoreasca. Numai ca in fata instantei supreme, Deca a pierdut. Intre timp, tot Deca a ocupat provizoriu functia respectiva, printr-un ordin al ministrului de resort. Cind si mandatul dat prin ordinul respectiv a expirat, Deca a fost "promovat temporar" insa pe acelasi post. Iata ce ne-a raspuns, in acest sens, Biroul de Presa al Ministerului Finantelor Publice: "In prezent domnul Deca Ilie este director executiv al Directiei generale a finantelor publice a judetului Braila, promovat temporar in aceasta functie publica de conducere potrivit Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1354/2006".
Reamintim ca, potrivit deciziei nr. 2.143 din 8.06.2006, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, Ilie Deca a pierdut procesul pe care l-a deschis, la 31.10. 2005, initial la Curtea de Apel Galati - unde a si cistigat - impotriva Ministerului Finantelor Publice, in sensul ca demisia pe care o inaintase in acelasi an a ramas in picioare: "Admite recursul (formulat de Ministerul Finantelor Publice si Directia Generala a Finantelor Publice Galati - n.r.), modifica sentinta atacata (aceea a Curtii de Apel Galati, prin care se respingea demisia lui Deca - n.r.) si pe fond respinge actiunea". Deca isi daduse demisia in vara lui 2005 si s-a cerut sef la Serviciul "Mari contribuabili", dupa care, la scurt timp, a dat esaloanele superioare in judecata, sa revina asupra demisiei sale, sa-l reinscauneze sef la Finante, motivind ca ar fi fost determinat sa isi inainteze demisia. Curtea de Apel Galati i-a dat cistig de cauza, printr-o sentinta executorie, insa Deca a fost numit iarasi sef, interimar de asta data, printr-un ordin al ministrului Finantelor, in februarie a.c. Pentru aminarea unui eventual concurs pe acest post, Deca a solicitat emiterea unei ordonante presedintiale si a obtinut o derogare, pina la pronuntarea definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Justitie si Casatie.
Instanta Suprema i-a respins actiunea, insa abia la finele acestui an - odata cu sustinerea concursului - se va pune in aplicare decizia instantei. Reporterii nostri l-au sunat pe Ilie Deca pentru a-l intreba daca s-a inscris la concursul pentru ocuparea functiei pe care a ocupat-o si o ocupa inca. Deca a refuzat sa vorbeasca despre acest subiect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro