Mergi la conţinutul principal

Postul de șef al Poliției Brăila a fost scos, în sfârșit, la concurs

* pe site-ul Poliției Române apare informația potrivit căreia se organizează concurs pentru ocuparea funcției vacante de șef la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, prevăzută la poziția 1 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă * concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 20 decembrie * din datele pe care le deținem, singurul înscris la concurs ar fi actualul șef al IPJ Brăila, Marius Budu, împuternicit pe funcție * în ultimii doi ani, IPJ Brăila a fost condus de adjuncți, prin împuternicire

 

 

 

 

Postul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, scos la concurs. Pe site-ul Poliției Române apare informația potrivit căreia se organizează concurs pentru ocuparea funcției vacante de șef la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, prevăzută la poziția 1 din statul de organizare al unității, cu recrutare din sursă internă. Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), în data de 20 decembrie. Din datele pe care le deținem, la concurs s-ar fi înscris actualul șef al IPJ Brăila, Marius Budu (foto 2), împuternicit pe funcția de conducere.

După cum se arată în comunicatul IGPR, în vederea înscrierii și participării la concurs, candidații trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiții:să fie ofițeri de poliție, cu studii universitare de lungă durată cu diplomă de licență sau echivalentă sau studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare (sistem ,,Bologna”) cu diplomă de licență într-unul din următoarele domenii fundamentale: științe inginerești, științe sociale sau științe umaniste și arte.

Candidații trebuie să aibă pregătirea de specialitate: cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile/specializările sau conexe acestora: matematică și științe ale naturii, informatică, științe juridice, științe sociale și politice, științe economice, științe umaniste, științe inginerești, științe militare, informații și ordine publică sau management sau studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licență, absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip „Bologna”.

Candidații trebuie să dețină gradul profesional de minimum inspector principal de poliție; să aibă vechime în muncă/din care în structuri de ordine publică, apărare și siguranță națională: 7 ani/5 ani; să aibă cel puțin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției; să aibă cel puțin 3 ani vechime în funcții de conducere în unități ale MAI;

Dosarele de recrutare au putut fi depuse până la data de 18 noiembrie, exclusiv în format electronic (scanat, format PDF needitabil), la adresa de e-mail a Inspectoratului General al Poliției Române - Direcția Management Resurse Umane. În urmă cu o săptămână a fost programată evaluarea psihologică, însă nu au fost publicate încă informații pe site-ul Poliției Române privind rezultatul acestei probe. “Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale M.A.I., care se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din municipiul București, în data de 20.12.2022. La ora 14.00 are loc instructajul candidaților, desfășurarea interviului pe subiecte profesionale – 14.15, afișarea rezultatelor după orele 16.00. Perioada limită de depunere a eventualelor contestații - în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv 21.12.2022. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în perioada 22.12-23.12.2022”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

 

Împuternicirea la conducerea IPJ Brăila a adjunctului Marius Budu

De ceva timp, Poliția Brăila nu mai are șef numit pe funcție prin concurs, conducerea fiind asigurată de adjuncți. La începutul acestui an, a avut loc o rocadă la vârful IPJ Brăila, întrucât a încetat împuternicirea adjunctului Condruz la șefia instituției, iar în locul lui a venit celălalt adjunct, Marius Budu.

În ianuarie, la șefia instituției a fost împuternicit adjunctul șefului IPJ Brăila, comisarul-șef Marius Budu, pe linie investigații criminale, cel care ocupa postul de adjunct la nivelul instituției, tot prin împuternicire.

A durat ceva până când postul a fost scos la concurs de Poliția Română.

După cum v-am mai informat, în vara anului 2021, fostul șef al IPJ Brăila, chestorul Adrian Constantin Glugă, a ocupat funcția de inspector șef la Poliția Constanța. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a rămas, la propriu, fără inspector șef, asta în condițiile în care postul era ocupat oficial de ofițerul Glugă, care însă în ultimii doi ani a fost detașat în repetate rândul la conducerea altor inspectorate din țară. La conducerea Poliției Brăila a fost, în ultimii doi ani, ofițerul Dorin Valentin Condruz, cel care ocupa funcția de adjunct și a fost împuternicit, încă din anul 2020, ca inspector șef al IPJ Brăila. Anul acesta, adică în 2021, pe post de adjunct al șefului IPJ Brăila a fost împuternicit șeful Poliției Municipiului Brăila, comisarul-șef Marius Budu.

La data de 24 august 2021, chestorul Glugă a candidat pentru ocuparea funcției de comandă la Poliția Constanța, după ce a ocupat acest post ca împuternicit timp de un an. În urma concursului, chestorul Glugă a devenit noul șef al IPJ Constanța.

Ofițerul Glugă, care în noiembrie 2020 a fost avansat la grad de chestor de președintele Klaus Iohannis, a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, în toamnă i-a fost prelungită împuternicirea cu încă 3 luni, apoi au mai urmat alte împuterniciri. Anterior, acesta a fost împuternicit ca inspector șef la Poliția Dolj. La sfârșitul anului trecut, ofițerul Dănuț Saghin, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale, împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, a ieșit la pensie. Poliția Brăila a rămas atunci doar cu ofițerul Dorin Valentin Condruz la conducere, adjunctul care a preluat și atribuțiile de inspector șef. Anul trecut, pe post de adjunct a fost împuternicit șeful de la Poliția Municipiului, Marius Budu, care apoi a preluat frâiele conducerii IPJ Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro