Mergi la conţinutul principal

Portul Militar, luat cu asalt de sute de brăileni

Navele de luptă din Portul Militar Brăila au atras sute de vizitatori, sâmbătă, 8 august, în cadrul Zilei Porţilor Deschise. În ciuda caniculei, civilii au venit în număr mare pentru a profita de prilejul de a se urca la bordul monitoarelor şi vedetelor blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, dar şi pe vedetele dragoare ale Divizionului 88 Vedete Fluviale. Vizitatorii au avut acces la bord, în cabinele marinarilor şi pe puntea de comandă, ofiţerii explicându-le câte ceva din manevrele şi operaţiunile pe care le pot executa aceste nave de luptă. Evident, cei mai încântaţi au fost copiii, mai ales că au fost lăsaţi să privească de aproape tunurile antiaeriene calibru 30 mm de pe punte şi chiar să simuleze luarea în colimator a ţintelor.
Înainte de a urca pe nave, vizitatorii au putut vedea o expoziţie cu tehnică militară aflată în dotarea forţelor fluviale, ce a cuprins de la armament individual, până la sisteme de vizare a ţintei, mine fluviale şi chiar diferite tipuri de noduri marinăreşti. Şi, ca să fie gazde primitoare până la capăt, militarii şi-au servit oaspeţii cu apă minerală rece şi gogoşi gătite de bucătarii unităţii, care s-au dovedit foarte gustoase, fiind apreciate ca atare de toţi cei care le-au gustat.
"Ne bucurăm că brăilenii au răspuns în număr mare invitaţiei noastre şi promitem că vom organiza şi pe viitor astfel de acţiuni prin care să arătăm societăţii civile activitatea desfăşurată aici şi tehnica de luptă din dotarea celor două divizioane. Militarii noştri sunt foarte bine pregătiţi, iar în ceea ce priveşte navele ne străduim să le întreţinem corespunzător pentru a fi apte să îşi îndeplinească misiunile. În momentul de faţă avem un monitor şi o vedetă blindată în curs de modernizare", a declarat comandorul Cornel Rogozan, şeful Serviciului Fluval Brăila, de care aparţin cele două divizioane din Portul Militar.
În dotarea Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie se află trei monitoare şi cinci vedete blindate, iar în dotarea Divizionului 88 Vedete Fluviale intră 12 vedete, dintre care şase se află în Portul Militar Brăila, iar şase sunt dislocate la Tulcea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro