Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In portul Braila s-ar putea construi un terminal pentru containere

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a initiat un program de dezvoltare a porturilor de pe Dunare care presupune constructia unor terminale de containere, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre.
"Proiectul vizeaza dezvoltarea unor porturi cum ar fi Galati, Braila, Tulcea si Drobeta-Turnu Severin, care ar putea absorbi o parte a traficului de containere din porturile occidentale, sufocate de dezvoltarea acestei modalitati de transport", a spus Dobre.
Potrivit ministrului Transporturilor, dezvoltarea proiectului va diminua traficul de containere prin Portul Constanta, care s-a dublat in ultimul an.
"Portul Constanta se afla in etapa a doua de dezvoltare, care presupune cresterea capacitatii la circa 600.000 de containere pe an, de la 325.000 de containere la inceputul anului trecut. Numai in 2005 circa 500.000 de containere au tranzitat Portul Constanta", a continuat Dobre.
El a precizat ca proiectul va fi realizat in parteneriat public-privat, cu ajutorul fondurilor structurale acordate de UE si probabil de la Banca Europeana de Investitii, astfel ca efortul bugetar va fi limitat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii