Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Portofolii digitale pentru evaluarea cadrelor didactice

In perioada 21 februarie - 1 martie, profesoara Elena Livica Bacanu, director adjunct al Scolii "Ion Creanga", a participat la o perfectionare in orasul Murcia din Spania, ce a avut ca tema "Realizarea portofoliilor digitale pentru evaluarea cadrelor didactice". Profesoara Elena Livica Bacanu a obtinut o bursa Comenius 2.2 acordata de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Au mai participat alte 14 cadre didactice din Spania, Cipru, Grecia si Bulgaria.
Profesorii au invatat cum sa isi autoevalueze activitatea si care sint elementele structurale ale unui portofoliu digital. "Am fost instruiti si cum sa utilizam soft-ul care permite realizarea portofoliului pe site-ul "www.ediped.com". In primele zile formatorii ne-au invatat cite ceva despre filozofia portofoliului digital, ne-au explicat de ce este important sa fie prezentata activitatea generala a profesorului, inclusiv relectii asupra misiunii sale de dascal in acest portofoliu digital. Din portofoliu oricine ar trebui sa-si dea seama nu numai ce studii ai, dar si ce fel de om esti, cum gindesti. Dupa ce ne-au fost prezentate chestiunile teoretice, timp de trei zile ne-am realizat portofoliile pe baza materialelor aduse din tara. Evaluarea se facea partial in fiecare zi, iar in ultima zi s-a facut o evaluare finala si ni s-a oferit o diploma. A fost o experienta interesanta, am dobindit in acest fel bune practici europene de realizare a portofoliilor, dar a fost si un prilej de a promova imaginea Scolii "Ion Creanga" in Europa", a explicat prof. Elena Livica Bacanu.
Informatiile obtinute vor fi diseminate la nivelul scolii, dar si la nivelul judetului cu prilejul desfasurarii cercurilor metodice. De asemenea, se va tipari un pliant in care profesoara va explica pe intelesul tuturor cum se poate accesa o astfel de perfectionare profesionala. Bursa a avut o valoare de 1.160 de euro, dar fiecare profesor trebuie sa vina cu propria contributie de 50 de euro.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii