Skip to main content

Poporul chinez navaleste in Galati

Municipiul Galati ar putea deveni primul oras din Romania in care va exista un cartier chinezesc, informeaza Rompres, dupa ce Federatia Europeana a Oamenilor de Afaceri Chinezi (FEOA) si-a propus efectuarea unei investitii de un miliard euro in orasul de pe malul Dunarii. Vicepresedintele FEOA, Ying Wang Huhai si secretarul federatiei, Yang Yi Min, au avut, simbata, o intilnire informala cu primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, in care au prezentat principalele caracteristici ale proiectului lor. Ansamblul edilitar, de peste 20 de hectare, urmeaza sa cuprinda fabrici de aparatura electronica, textile si incaltaminte, o zona comerciala cu peste 5.000 de magazine, locuinte pentru peste 10.000 de chinezi, unitati scolare si alte utilitati.
Costurile proiectului se cifreaza, pentru inceput, la 40-60 de milioane euro si ar urma sa fie asigurate partial de Agentia Nationala Chineza pentru Comert, dar si din alte surse de finantare externa. Ulterior, in dezvoltarea proiectului ar putea fi facute investitii de pina la un miliard de euro. In alegerea Galatiului ca locatie pentru acest proiect, investitorii chinezi au fost atrasi de pozitionarea orasului la Dunarea maritima si la granita de est a Uniunii Europene, dar si de faptul ca la mai putin de 15 km de Galati se afla municipiul Braila. Noul cartier "Chinatown" ar facilita patrunderea marfurilor chinezesti produse la Galati pe piata Uniunii Europene. Urmeaza ca pina la sfirsitul lunii septembrie, reprezentantii FEOA sa prezinte date concrete despre proiectul lor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu