Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Popescu crede ca in Romania sint prea putini tehnicieni valorosi

Fostul impresar Gheorghe Popescu a declarat, miercuri, la revenirea in tara dupa vacanta de Sarbatori, ca in Romania sint prea putini antrenori valorosi, lucru demonstrat de rezultatele bune obtinute de tehnicienii straini ce vin sa lucreze in Divizia A.
"Eu cred ca una dintre marile probleme ale fotbalului romanesc este lipsa antrenorilor valorosi. Nu avem atit de multi citi ar trebui. Atita timp cit vin antrenori din strainatate, care nu sint de prima mina, si obtin rezultate extraordinare (...), inseamna ca avem o problema serioasa", a comentat Popescu, care si-a petrecut sarbatorile in statiunea Seefeld din Austria, alaturi de cumnatul sau, Gheorghe Hagi, tehnicianul formatiei Poli Timisoara, si de antrenorul echipei Wisla Cracovia, Dan Petrescu.
Rugat sa-si exprime parerea despre aducerea in functia de antrenor principal la Dinamo a spaniolului Esteban Vigo, Popescu a afirmat ca acesta ar putea aduce ceva in plus fotbalului romanesc, asa cum au facut-o toti tehnicienii straini veniti in tara in ultimii ani. "Il cunosc personal pe Vigo, de la Barcelona. Nu pot insa sa-mi dau cu parerea despre pregatirea lui profesionala, pentru ca nu am lucrat cu el, dar este un om deosebit. Toti antrenorii straini care au venit la noi in tara, Zenga, cei de la National, Protasov, au adus ceva nou, si Vigo poate face la fel", a afirmat fostul international roman.
Gheorghe Popescu va participa, simbata, la un meci de binefacere ce se va disputa pe stadionul Ellis Park, din Johannesburg (Africa de Sud), intre doua echipe formate din jucatori legendari din Africa si Europa. "M-am antrenat acum in vacanta si sper sa fac fata. Este un meci cu fosti jucatori de mare valoare si sper sa ma ridic la nivelul optim de pregatire, pentru ca nu am mai jucat de mult", a precizat Popescu.
Intrebat daca este posibil ca Steaua sa obtina 10 milioane de euro pentru transferul fundasului Mirel Radoi, fostul impresar a raspuns: "Nu vreau sa fac eu pretul lui Radoi. Pretul unui jucator nu-l stabileste cel ce vinde, ci cel care plateste. Poti sa ceri oricit de mult, pentru ca atita timp cit nu se plateste, inseamna ca jucatorul nu valoreaza atit de mult".
Gheorghe Popescu a subliniat ca in timpul vacantei din Austria a incercat sa discute cit mai putin despre fotbal cu fostii sai coechipieri. "Am dorit sa vorbim mai putin despre acest subiect. Inevitabil au aparut insa si discutii despre fotbal, pentru ca amindoi prietenii mei sint preocupati, pentru ca au ambitii mari pentru echipele pe care le antreneaza. Chiar in zilele de vacanta au incercat sa se intereseze de noile achizitii, de noile proiecte. Sper sa aiba succes in acest retur amindoi", a spus Popescu.
Intrebat ce parere are despre modul in care si-au inceput activitatea la Federatia Romana de Fotbal fosii sai coechipieri de la echipa nationala, Ionut Lupescu, Florin Prunea, Miodrag Belodedici si Daniel Prodan, Popescu, fost candidat la presedintia forului fotbalistic roman, a raspuns: "Eu cred ca nu au inceput deocamdata. S-a vorbit despre o strategie, dar nu am vazut nimic pina acum. Sint inca in vacanta, insa am spus ca ii voi urmari indeaproape".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii