Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ponor era o gimnasta valoroasa, dar trebuie sa-i respectam decizia"

Antrenorul lotului national de gimnastica al Romaniei, Nicolae Forminte, a declarat, miercuri, ca prin retragerea Catalinei Ponor s-a pierdut "o varianta viabila si valoroasa in tentativa de a alinia o echipa cit mai competitiva la JO-2008", dar a adaugat ca respecta decizia sportivei.
"Este strict problema Catalinei daca decizia retragerii este sau nu buna. Eu pot spune doar ca echipa nationala a pierdut o varianta viabila si valoroasa in tentativa de a alinia o echipa cit mai competitiva la Jocurile Olimpice de la Beijing. Orice gimnasta care pleaca este o pierdere pentru lot. Catalina nu era deloc orice gimnasta, ci era una valoroasa, dar in situatia in care ea a hotarit ca isi pericliteaza sanatatea si ca nu mai doreste sa continue, atunci nu putem decit sa ii multumim si sa ii respectam decizia. Noi mergem mai departe, cu dorinta si obligatia de a compensa absenta Catalinei Ponor", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Forminte.
Antrenorul a adaugat ca este din ce in ce mai greu sa inlocuiesti un sportiv de valoare. "Un lucru este clar, pe masura ce trece timpul, din cauza problemelor care sint in toate disciplinele sportive, in Romania este din ce in ce mai greu sa inlocuiesti un sportiv valoros. Aria de selectie se restringe, tineretul nostru nu mai este interesat sa practice sport", a concluzionat Forminte.
La sfirsitul lunii octombrie, Catalina Ponor s-a alaturat lotului antrenat de Nicolae Forminte, dupa ce, pentru Campionatele Mondiale de la Stuttgart din luna septembrie, a fost pregatita de Mariana Bitang. Dupa CM, unde Ponor nu a obtinut nici o medalie la individual, clasindu-se pe locul patru la birna, a urmat o perioada de incertitudine, cauzata de faptul ca Mariana Bitang nu parea dispusa sa mai continue sa o antreneze. Gimnasta intentionase sa renunte la sport inca de atunci, dar a mai facut o incercare de a reveni, antrenindu-se o scurta perioada la Izvorani, cu lotul condus de Forminte. La scurt timp dupa reluarea antrenamentelor, gimnasta a resimtit dureri de spate si a intrerupt pregatirile, incepind investigatii medicale, care au determinat-o in cele din urma sa renunte la gimnastica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii