Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ponor: "Acum pot sa fac ce vreau"

Gimnasta Catalina Ponor, care se pregateste la Constanta dupa desfiintarea grupei de la Bucuresti a lotului olimpic, a declarat, joi, ca se simte bine acasa, unde poate face ce vrea, respectind totusi programul de antrenament stabilit cu tehnicianul Matei Stanei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tripla campiona olimpica de la Atena efectueaza zilnic cite doua antrenamente, dimineata in Sala din cadrul Complexului Tomis si dupa-amiaza o sedinta cu caracter fizic.
"Ma simt foarte bine acasa. Sint inconjurata de familie, de toti cei care imi vor binele. Acest sistem cu pregatire centralizata a fost bun o perioada de timp. Eu ma simt foarte bine in aceste conditii, pregatindu-ma cu antrenorul Stanei. Acum pot sa fac ce vreau, dar bineinteles cu unele restrictii. De altfel am stabilit unele lucruri. Am un mic program pe care trebuie sa-l respect, ca sa pot sa-mi revin", a declarat Ponor.
Gimnasta a adaugat ca vrea sa cistige cel putin o medalie la CM. "Imi doresc sa cuceresc medalia de aur la birna la Campionatele Mondiale din acest an si o alta medalie indiferent de culoare in concursul de la sol. Ma pregatesc pentru Campionatele Nationale, unde cred eu ca pot sa cistig fara probleme aurul la birna. Eu vreau sa demonstrez ca si fara pregatirea centralizata se poate lucra, se poate cistiga si chiar obtine rezultate de exceptie", a spus Ponor.
Antrenorul gimnastei, Matei Stanei, a declarat ca este destul de dificil de recuperat perioada in care Ponor nu s-a antrenat corespunzator. "Eu ma aflu intr-o situatie delicata. Catalina nu a facut o pregatire asa cum ar fi trebuit dupa Olimpiada. Incerc sa o readuc la parametrii fizici specifi marii performante. O incercare foarte grea. Pentru mine este dificil deoarece s-a produs o ruptura. Este foarte greu deoarece este altceva cind ai sportivul in mina si altceva este cind il preiei, mai ales dupa o perioada in care nu s-a pregatit asa cum ar fi trebuit", a afirmat Stanei.
Tehnicianul a precizat ca sportiva a slabit deja un kilogram, fara sa fie constrinsa. "Catalina a inceput sa lucreze si fara constringeri deja a slabit un kilogram. Cred ca pregatirea centralizata este buna doar inainte de marile competitii. Mai ales pentru sportivele cu mare personalitate, asa cum este Catalina. Sportivele la aceasta virsta au nevoie de o mai mare libertate, au nevoie sa dea mai mult din proprie initiativa. De exemplu eu i-am dat libertate Catalinei. I-am spus ca este profesionista si sa se comporte ca atare. De cind este acasa nu am auzit ca s-a dus la dicoteca sau mai stiu eu unde. Are un program si ne consultam permanent", a spus antrenorul.
Stanei a adaugat ca Federatia Romana de Gimnastica a sprijinit clubul Farul, de cind s-a intors Catalina Ponor la Constanta. "Ne-a sprijinit, din momentul in care a venit Catalina la Constanta, ne-a trimis birna noua, medicamente, absolut tot ce este necesar", a precizat Stanei.
Potrivit antrenorului, Catalina Ponor are ca obiectiv la CM cucerirea aurului la birna si una, doua medalii la celelalte aparate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii