Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompierii si-au completat schema de personal cu militari profesionisti

De la 1 octombrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila are completa noua schema de personal, ce include si cele 213 posturi de subofiteri care vin sa suplineasca militarii in termen. Astfel, profesionalizarea serviciilor de pompieri si aparare civila a intrat pe ultima suta de metri. In luna decembrie, ultima serie de militari in termen care fac armata la Pompieri va fi trecuta in rezerva, urmind ca si aceasta arma sa se bazeze doar pe militari profesionisti.
ISU "Dunarea" Braila a scos la concurs 213 posturi, pentru care a fost nevoie de organizarea a doua sesiuni de examene. In sesiunea din august, pentru cele 213 posturi au concurat 295 de tineri braileni. Dupa sustinerea testelor psihologic, sportiv si teoretic, s-au ocupat 175 de locuri. Pentru posturile ramase libere s-a organizat o noua sesiune de examene in luna septembrie. De aceasta data, concurenta a fost mult mai acerba, in conditiile in care, pentru doar 38 de locuri, s-au aratat interesati 231 de tineri. In urma testarii psihologice, 11 dintre candidati au fost respinsi. Dintre cei ramasi, doar 153 si-au definitivat dosarul si s-au prezentat la probele sportive, in urma carora au fost respinsi 56. La proba scrisa au intrat 97 de candidati, in final raminind primii 38, in ordinea mediilor obtinute. Dintre cei 38, sapte sint actualmente militari in termen, urmind ca, in decembrie, cind se vor libera, sa fie incadrati ca subofiteri.
Incepind de ieri, subofiterii nou incadrati intra intr-o perioada de pregatire, ce va dura o luna, pentru cei care au facut armata la pompieri, si doua luni, pentru cei care si-au efectuat stagiul militar la alte arme.
In luna aprilie a anului viitor, se va organiza o noua sesiune de examene pentru incadrarea unor pompieri profesionisti, dar deocamdata nu se stie cite locuri vor fi scoase la concurs in cadrul ISU "Dunarea" Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii