Pompierii brăileni se antrenează „la greu” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pompierii brăileni se antrenează „la greu”

• anul acesta, s-au organizat nu mai puţin de 64 de exerciţii, dintre care patru au avut un grad de complexitate ridicat • activităţile de pregătire contribuie la micşorarea timpului de răspuns la intervenţiile reale, susţine conducerea ISU Brăila

 

Pompierii brăileni au avut un an plin, nu doar în ceea ce priveşte intervenţiile la situaţii reale – al căror număr se încadrează în media anuală obişnuită - ci mai ales în privinţa activităţilor de pregătire. Din 2014 încoace, numărul exerciţiilor derulate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” Brăila este într-o continuă creştere. Astfel, pe parcursul anului 2016, ISU şi subunităţile aferente acestuia au desfăşurat 64 de aplicaţii, dintre care patru cu grad sporit de dificultate, la care au fost angrenate una sau mai multe subunităţi ale Inspectoratului, în colaborare cu alte structuri: Poliţia, Jandarmeria, Ambulanţa, Armata, SRI, Crucea Roşie etc. La aceste aplicaţii, s-au „jucat” scenarii complexe, ce implicau atât intervenţii la incendii, cât şi salvări de la înălţime sau din zone afectate de accidente chimice, precum şi intervenţii la descarcerare sau pentru neutralizarea unor dispozitive explozive.

La celelalte exerciţii, fiecare subunitate a ISU a acţionat în zona de competenţă, pregătindu-se punctual pentru diferite riscuri: incendii, fenomene meteo periculoase, accidente hidrotehnice sau industriale, accidente rutiere grave.

Ultimele exerciţii din acest an s-au derulat în data de 27 decembrie, fiecare subunitate a ISU având propriul scenariu. Astfel, Detaşamentul 1 Brăila a simulat o intervenţie pentru stingerea unui incendiu ce afecta un mare centru comercial. Aplicaţia s-a derulat la „Praktiker” Brăila. Detaşamentul 2 a simulat un accident ce necesita descarcerare, produs pe DE 584, în zona coloniei de la kilometrul 10. Garda de Intervenţie Ianca a „stins” un incendiu ce afecta un cămin de bătrâni din localitate, Garda de Intervenţie Făurei a simulat un incendiu produs la un transformator electric din localitatea Surdila Găiseanca, iar Garda de Intervenţie Însurăţei a intervenit pentru înlăturarea efectelor unui accident rutier.

Exerciţiile repetate, dar şi noua tehnică de intervenţie intrată recent în dotarea ISU Brăila îi ajută pe pompierii brăileni să aibă un timp de răspuns din ce în ce mai bun. Cel puţin aşa reiese din statisticile întocmite pe parcursul anului 2016, ce arată că, în mediul urban, timpul de răspuns a fost de 4,5 minute de la primirea apelului în sistemul 112, iar în mediul rural a fost de 21 de minute. În ambele situaţii, timpii de răspuns sunt vizibil mai mici decât media consemnată în 2015, potrivit ofiţerului de relaţii publice al ISU „Dunărea” Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro