Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poluare cu titei rezolvata foarte rapid

La sfirsitul lunii noiembrie, o conducta de titei a SC "Conpet" SA s-a fisurat, din cauza coroziunii, in dreptul localitatii brailene Gradistea. Accidentul s-a produs in cursul zilei de simbata, 26 noiembrie, cantitatea de titei scursa din conducta sparta fiind estimata la 300 de litri. Suprafata de teren afectata s-a intins pe circa 250 metri patrati. La scurt timp dupa producerea avariei, "Conpet" a luat masura opririi pomparii titeiului pe conducta, o echipa de interventie deplasindu-se de urgenta la fata locului si procedind la decopertarea solului, depistarea conductei, montarea unui cep si sudarea sparturii. "S-a actionat cu promptitudine, societatea "Conpet" facind dovada faptului ca are capacitatea de a face fata unor astfel de situatii", ne-a declarat Daniela Agache, comisarul sef al Comisariatului Braila al Garzii Nationale de Mediu. La ora la care au ajuns comisarii de mediu in zona unde s-a produs avaria, poluarea era tinuta sub control. Pentru rezolvarea completa a problemei, Garda de Mediu a dispus urmatoarele masuri: finalizarea remedierii avariei si verificarii acesteia prin proba de presiune; saparea unor gropi, pentru colectarea titeiului scurs accidental din conducta; colectarea titeiului, manual sau cu autovidanja, functie de conditiile zonei de lucru; administrarea de petroabsorbant pe suprafetele de teren pe care s-a scurs titeiul; finalizarea lucrarilor de curatare a terenului si inlaturarea tuturor urmelor de titei.
Promptitudinea cu care a actionat de aceasta data firma "Conpet" poate fi explicata si prin faptul ca, in primul trimestru al acestui an, a fost amendata cu 40 milioane de lei, de Garda de Mediu Braila. Sanctiunea a fost aplicata dupa inregistrarea gravei poluari, tot la Gradistea, si tot din cauza unei avarii la conducta de transport titei pe ruta Constanta-Onesti, a "Conpet" SA. Au fost poluate terenuri agricole in suprafata de circa 5.000 metri patrati, iar "Conpet" a primit amenda de 40 milioane de lei, pentru ca nu a prevenit incidentul si nici nu a actionat suficient de rapid pentru inlaturarea efectelor lui.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii