Ultima actiune pe aceasta linie a demarat in data de 8 august si va continua cel putin pina la terminarea sezonului cald, avind caracter preventiv, in scopul fluidizarii traficului rutier si pietonal. Zilnic, lucratori de la Serviciul Politiei Rutiere si Biroului de Ordine Publica actioneaza in zonele aglomerate din municipiu pentru prevenirea evenimentelor rutiere in care sint implicati conducatorii de mopede.
In aproape doua saptamini de la declansarea "vinatorii", politistii au aplicat 400 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 55.865 lei, iar pina la sfirsitul actiunii, cu siguranta, buzunarele mopedistilor care circula aiurea vor fi gaurite serios. Sperind sa scape de urmaritori, unii tineri nu mai merg pe arterele rutiere, ci se plimba cu mopedele prin Parcul Monument dar, la iesire intra direct in gura lupului, nu ca asta i-ar afecta prea tare. In plus, accesul acestora a fost interzis si pe Faleza Dunarii, astfel ca teribilistii au gasit alte variante, fie ajung tot printre masini si ii incurca pe conducatorii auto, fie se urca pe trotuare peste pietoni.
"Politistii actioneaza atit pe timp de zi cit si pe timp de noapte si au in vedere portul castii de protectie, folosirea farului aprins pe timpul deplasarii, existenta placutei cu numar de inregistrare si a certificatului de inregistrare, detinerea asigurarii obligatorii a vehiculului, a actului de identitate si a atestatului de absolvire a cursului de legislatie rutiera", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor.
Culmea este ca, desi primesc zeci de amenzi pentru aceleasi nereguli, mopedistii tot nu o apuca pe calea cea dreapta.
De exemplu, zilele trecute un mopedist a accidentat o femeie, pe Calea Calarasilor, chiar in timp ce aceasta traversa pe trecerea de pietoni. Problema este ca pina la inasprirea legislatiei in domeniu, mopedistii nu pot fi constrinsi sa nu mai incalce legea, in conditiile in care nici macar ei nu se gindesc ca "viata are prioritate".