Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii din New Orleans, anchetati pentru furt dupa uraganul Katrina

Patru ofiteri de politie din New Orleans au fost suspendati din functie, iar unul a fost detasat, pe fondul unor acuzatii de furt dupa trecerea uraganului Katrina, a declarat, joi, Warren Riley, reprezentant al politiei locale, relateaza CNN.
Departamentul de politie al orasului investigheaza presupusele furturi comise de cel putin 12 membri ai fortelor de ordine, imediat dupa trecerea uraganului. Totodata, procurorul general al statului Louisiana, Charles Foti Jr., a recunoscut ca autoritatile ancheteaza "doua incidente separate, posibile furturi, in care sint implicati agenti de politie".
Warren Riley a promis "masuri rapide si hotarite" impotriva hotilor, adaugind ca "nu va tolera comportamentul necorespunzator si neprofesional al membrilor" fortelor de ordine. El a respins informatiile potrivit carora circa 250 de ofiteri de politie nu si-au indeplinit sarcinile.
"In momentul cind s-au intrerupt comunicatiile prin telefon sau radio, unii ofiteri au ramas izolati pe acoperisuri timp de patru sau cinci zile", a declarat Riley, adaugind ca politia a trebuit sa-si salveze propriul personal.
La rindul sau, un purtator de cuvint al politiei a afirmat ca unul dintre incidentele anchetate de procurorul Charles Foti a avut loc la un hotel, imediat dupa trecerea uraganului Katrina. Incidentul a fost filmat de un reporter din Baton Rouge si de un fotograf din Alabama. Proprietarul hotelului a sustinut ca in seara zilei de 29 august, cind orasul a fost inundat, 70 de ofiteri de politie s-au cazat in imobilul sau. Dintre acestia, 62 au plecat la datorie pe teren, in timp ce opt au organizat o petrecere de patru zile.
"Plecau pe la 9-10 seara si se intorceau la 4:30 dimineata, aducind orice, de la pantofi Adidas la ceasuri Rolex", a adaugat el.
Cei opt politisti beau mai tot timpul, a declarat si un angajat al hotelului, precizind ca a vazut, "bijuterii, generatoare si ventilatoare" in camera lor.
Alti martori au confirmat ca politistii continua sa fure din casele dezafectate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii