Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii comunitari fata in fata cu problematica drogurilor

Doua zile la rind, 52 de politisti comunitari braileni au participat la o sesiune de informare organizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila ce se incadreaza in seria actiunilor derulate de Politia Comunitara pentru pregatirea profesionala a angajatilor sai. "Drogurile - un pericol real" este un proiect de informare cu privire la fenomenul drogurilor, la pericolul pe care consumul acestor substante il poate reprezenta atit pentru individ, cit si pentru cei din jur. Scopul proiectului este cunoasterea efectelor nocive ale drogurilor, pentru o interventie preventiva, eficienta si profesionista, in vederea protejarii comunitatii locale.
Psihologul si medicul centrului au prezentat informatii referitoare la atributiile si rolul Agentiei Nationale Antidrog, dar si legate de misiunea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog in comunitatea locala. "Au fost discutate aspecte cu privire la situatia consumului de droguri la nivel national, modalitatea de implementare la nivel local a Strategiei Nationale Antidrog, dar si a Strategiei Judetene in domeniu. De asemenea, au fost expuse citeva date referitoare la proiectele derulate in plan de specialistii centrului. Politistii comunitari prezenti la cele doua intilniri au manifestat un real interes pentru tematica abordata. Au fost prezentate si informatii referitoare la efectele directe in plan fizic si psihic ale consumului de droguri, precum si consecintele negative in plan social ale acestui fenomen, in continua extindere", ne-a precizat Elena Nechifor, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Actiunile de informare realizate de specialistii centrului vor continua si in luna martie, cu prezentarea unor aspecte legislative cu privire la prevenirea si combaterea consumului de droguri, serviciile de asistenta pe care le ofera centrul (evaluare, consiliere psihologica si medicala, interventie sociala), factorii de risc si factorii de protectie care pot interveni in cazul consumului de droguri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii