Skip to main content

Politistii comunitari fata in fata cu problematica drogurilor

Doua zile la rind, 52 de politisti comunitari braileni au participat la o sesiune de informare organizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila ce se incadreaza in seria actiunilor derulate de Politia Comunitara pentru pregatirea profesionala a angajatilor sai. "Drogurile - un pericol real" este un proiect de informare cu privire la fenomenul drogurilor, la pericolul pe care consumul acestor substante il poate reprezenta atit pentru individ, cit si pentru cei din jur. Scopul proiectului este cunoasterea efectelor nocive ale drogurilor, pentru o interventie preventiva, eficienta si profesionista, in vederea protejarii comunitatii locale.
Psihologul si medicul centrului au prezentat informatii referitoare la atributiile si rolul Agentiei Nationale Antidrog, dar si legate de misiunea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog in comunitatea locala. "Au fost discutate aspecte cu privire la situatia consumului de droguri la nivel national, modalitatea de implementare la nivel local a Strategiei Nationale Antidrog, dar si a Strategiei Judetene in domeniu. De asemenea, au fost expuse citeva date referitoare la proiectele derulate in plan de specialistii centrului. Politistii comunitari prezenti la cele doua intilniri au manifestat un real interes pentru tematica abordata. Au fost prezentate si informatii referitoare la efectele directe in plan fizic si psihic ale consumului de droguri, precum si consecintele negative in plan social ale acestui fenomen, in continua extindere", ne-a precizat Elena Nechifor, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Actiunile de informare realizate de specialistii centrului vor continua si in luna martie, cu prezentarea unor aspecte legislative cu privire la prevenirea si combaterea consumului de droguri, serviciile de asistenta pe care le ofera centrul (evaluare, consiliere psihologica si medicala, interventie sociala), factorii de risc si factorii de protectie care pot interveni in cazul consumului de droguri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu