Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii anunta avalansa de controale la RCA si vigneta

Politistii Rutieri vor verifica in perioada urmatoare daca soferii aflati in trafic si-au incheiat polita de asigurare, cei care nu au RCA riscind amenzi intre 1.000 si 2.000 de lei. De asemenea, rutierii vor urmari si existenta vignetei, care trebuie aplicata pe parbrizul vehiculului sau in alt loc vizibil in interiorul acestuia.
"In perioada 21- 31 ianuarie a.c., lucratorii Serviciului Politiei Rutiere vor continua activitatile zilnice specifice, dar se vor axa cu preponderenta pe verificarea modului in care toti participantii la trafic au intrat in legalitate in ceea ce priveste valabilitatea politei de asigurare RCA, conform prevederilor Art.112, alin.1, lit. s si alin.3 din OUG 195/2002 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Art. 64 din Legea 163/1995 modificata si completata privind asigurarile si reasigurarile in Romania. Neregulile depistate in cazurile in care se constata lipsa politei de asigurare RCA, conform legii, se vor sanctiona cu amenda cuprinsa intre 1.000 - 2.000 de lei si se va dispune retinerea certificatului de inmatriculare/inregistrare, precum si retinerea placutelor cu numarul de inmatriculare/inregistrare", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor.
Tot in aceasta perioada se va verifica si legalitatea si valabilitatea documentelor in cazul autovehiculelor inmatriculate pe teritoriul altor state si aflate in folosinta cetatenilor romani cu domiciliul in tara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii