Mergi la conţinutul principal

Politistii ameninta cu proteste

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) ameninta cu proteste incepind cu 20 septembrie. Sindicalistii sint nemultumiti ca MIRA nu si-a respectat angajamentele asumate in urma unor discutii. In plus, ei solicita Guvernului sa dezbata proiectul de hotarire pentru reglementarea asigurarilor de viata. Politistii sint hotariti sa treaca la masuri de protest prin organizarea de manifestari publice in fata sediilor Guvernului, Parlamentului Romaniei, Presedintiei si Prefecturilor din toate judetele tarii.
La nivelul judetului Braila, marea majoritate a politistilor, respectiv 580, sint membri ai SNPPC. Liderul de sindicat, inspector principal Dumitru Ghinea, ne-a declarat ca politistii braileni sint in asentimentul colegilor din intreaga tara si vor protesta alaturi de acestia. El a precizat ca s-au facut modificari la asigurarile de viata, dar nu s-a umblat la legislatie in ceea ce priveste ultrajul la politist, aspect deosebit de important.
"Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, afiliat la Cartel Alfa, denunta public modul in care reprezentantii MIRA si ai Ministerului Finantelor Publice “inteleg sa respecte legislatia” in ceea ce priveste activitatea si drepturile politistilor, prin asigurarea resursei umane, logisticii si fondurilor necesare desfasurarii activitatii si, nu in ultimul rind, modul in care aceste ministere inteleg sa isi respecte angajamentele asumate in relatia cu organizatia noastra", se precizeaza intr-un comunicat al Cartel Alfa.
In cadrul unor discutii, SNPPC si reprezentantii MIRA au stabilit ca pina pe 20 august sa fie eloborat proiectul de hotarire privind asigurarile de viata pentru politisti, astfel ca la aceasta data sa fie introdus in Guvern. In legatura cu faptele de ultraj la care sint expusi politistii si jandarmii, reprezentantii sindicalistilor spuneau ca vor avea o intilnire cu ministrul Justitiei, caruia ii vor prezenta situatia, si ca vor cere majorarea pedepsei pentru aceasta infractiune cu doi ani. Nemultumiti pentru ca nu s-au respectat termenele stabilite, sindicalistii cer sa fie introdus de urgenta pe ordinea de zi a sedintei Guvernului proiectul de hotarire pentru reglementarea asigurarilor de viata, sanatate si bunuri ale politistilor.
De asemenea, SNPPC solicita MIRA sa ia masuri pentru modificarea legislatiei privind sanctionarea faptelor de ultraj si sa deblocheze functiile si incadrarea cu personal la nivelul Politiei Romane (politie rutiera, posturi de politie, investigatii criminale), unde, in prezent, exista un deficit de aproximativ 6.000 de functii.
Un alt sindicat al politistilor, Pro Lex, va organiza un miting de amploare in Capitala pe 26 septembrie. Membrii Pro Lex cer protectie si salarii mai mari si atrag atentia ca numarul agresiunilor asupra politistilor care lucreaza in strada a crescut "alarmant" in ultimul timp, "fara ca autoritatile sa ia vreo masura".
Reamintim ca in aprilie 2008, aproape 4.000 de politisti, printre care si peste 20 de lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila au participat la un mars prin centrul Capitalei, organizat de SNPPC, solicitind, printre altele, modificarea legislatiei pentru a primi asistenta juridica si asigurari de viata.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu