Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politist judecat pentru ca a fost prins beat la volan

Un agent al Politiei de Frontiera s-a ales cu dosar penal, el riscind sa fie condamnat, dupa ce a fost depistat de o patrula de la Municipiu, in timp ce conducea beat autoturismul proprietate personala. Mircea Marcel Onofrei, 26 de ani, agent la IJPF Braila, a fost trimis in judecata, in urma cu citeva zile, din dispozitia procurorului Ciprian Butnaru, de la Parchetul de pe linga Tribunal, in baza art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 republicata. Nu este singurul din institutia respectiva care a "calcat strimb". Adjunctul sefului IJPF, comisarul Matei Grama, este in prezent cercetat de Parchetul Judetean Braila, pentru braconaj, ancheta nefiind, insa, definitivata.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Butnaru, in noaptea de 19/20 septembrie 2006, ora 00.15, lucratori din cadrul Politiei Municipiului Braila - Biroul Politie Urbana aflati in serviciu de supraveghere si control al traficului rutier pe strada Siret, in dreptul blocului S2, au oprit pentru control Dacia Logan cu numarul de inmatriculare BR-28-KOS, la volanul careia se afla Mircea Marcel Onofrei. Suspectul emana miros de alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiindu-i nefavorabil: 0,85 mg/litru alcool pur in aerul expirat.
Asa stind lucrurile, oamenii legii l-au condus pe agentul Onofrei la Spitalul Judetean de Urgenta, unde i-au fost recoltate doua probe de singe (la interval de o ora), in vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul: suspectul circula cu 1,30 grame la mie alcool in singe! Potrivit declaratiilor date in fata colegilor de la Politia Municipiului Braila, tinarul agent a plecat de la domiciliu in jurul orei 16.00, cu intentia de a ajunge in cartierul Chercea, la parinti. Pe drum, s-a intilnit cu niste prieteni, astfel ca, pina la ora 21.00, a dat pe git "vreo doua-trei beri alcoolizate, de 0,5 litri". Dupa ce s-a cinstit cu amicii, Onofrei a reusit sa ajunga in Chercea, dar a constatat ca nu are unde sa doarma. In aceste conditii, el a urcat la volan si a condus autoturismul Dacia Logan pe traseul Sos. Focsani - str. Comuna din Paris - Sos. Baldovinesti - str. Siret, unde a fost depistat de patrula de politie. Cazul a fost preluat acum de instanta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii