Mergi la conţinutul principal

Politicienii brăileni s-au prins în Hora Unirii alături de popor

Zeci de brăileni s-au prins în hora unirii, cu mic cu mare, în frunte cu oficialităţile locale, în cadrul ceremoniei ce s-a ţinut, ca de obicei, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pe bulevardul cu acelaşi nume. Printre oficialităţile prezente s-au aflat parlamentarii Marian Dragomir, Ion Rotaru sau Marioara Nistor, însă s-a remarcat lipsa primarului Simionescu. Prefectura a fost reprezentată de Vasilica Vâlcu, care încă nu a fost schimbată oficial din funcţia de prefect.
Manifestările au început la ora 10.00, în sala de spectacole a Casei Tineretului. După intonarea Imnului Naţional al României, de către Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, prefectul Vasilica Vâlcu a evocat momentul istoric din 24 ianuarie 1859, când Moldova şi Ţara Românească şi-au ales acelaşi domnitor, făcând astfel primul pas spre unirea cea mare şi formarea României de astăzi.
A urmat un spectacol susţinut de elevi ai şcolilor gimnaziale C.S. Aldea, Al. I. Cuza, Mihai Eminescu şi Vasile Alecsandri, precum şi de grupul „Generaţii" şi trupa „Antic".
De la ora 11.00, la scuarul de la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza a început un ceremonial militar. Un sobor de preoţi a oficiat serviciul religios, după care reprezentanţii Prefecturii, ai Primăriei şi Consiliului Judeţean, precum şi ai Poliţiei, Jandarmeriei, ai partidelor politice şi asociaţiilor de veterani au depus coroane şi jerbe de flori la monumentul lui Cuza.
După defilarea gărzii de onoare a Garnizoanei, toţi cei prezenţi - politicieni sau simpli cetăţeni - au fost invitaţi să se prindă în hora unirii şi puţini au fost cei care nu au răspuns acestei invitaţii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro