Mergi la conţinutul principal

Politica de cartier Siret

Problema cartierului galatean Siret, care a inceput de ceva vreme sa se construiasca pe teritoriul judetului Braila, a reinceput sa fie adusa in discutie in plan politic local. Asta dupa ce Prefectura s-a decis sa atace legalitatea certificatelor de urbanism si ale autorizatiilor de constructie emise pentru blocurile ridicate in zona. Argumentul Prefecturii e simplu: cum zona respectiva, adica cele 1.000 de hectare date in administrare municipiului Galati, sint totusi parte din judetul Braila, toate aceste autorizatii ar fi trebuit emise de autoritatile brailene, nicidecum de cele galatene, cum s-a procedat pina acum. Cit se poate de logic, de altfel. Problema este ca aceste autorizatii n-au fost emise zilele trecute, ci cu ani in urma, perioada in care nimeni pe plan local nu a actionat pina acum in acest sens. N-am inteles de ce a trebuit sa treaca vreo 4 ani de zile pentru a se constata ca acele autorizatii trebuia sa poarte semnatura braileana. Acum, s-a trezit si Prefectura, dar si seful Consiliului Judetean, ca s-au facut ilegalitati in aceasta privinta. Poate ca e mai bine mai tirziu decit niciodata, dar nici prefectul Mitroi si nici Gheorghe Bunea Stancu nu au fost numiti ieri in functie. Oricum, e bine ca s-a facut, in sfirsit, o mutare in ceea ce priveste restabilirea legalitatii in aceasta privinta.
Cu toate acestea, PD Braila nu e de acord cu modul de actiune al Prefecturii, considerind ca, de fapt, trebuia sa se intocmeasca un proiect de hotarire de guvern, prin care sa se anuleze hotarirea din 2002 care transfera cele 1.000 de hectare de teren din judetul Braila catre municipiul Galati. Poate ca si PD are dreptate, mai ales ca, zice Horia Vasioiu, Guvernul ar fi dispus sa emita respectiva hotarire, daca Prefectura ar face proiectul in cauza. Trist este insa ca nici macar in aceasta privinta, politicienii nostri nu se pot intelege. Fiecare continua sa aiba o parere diferita, sa critice demersul celuilalt si, mai presus de toate, sa incerce sa actioneze dupa propria sa idee. Nu stiu care dintre cele doua metode e mai buna si mai ales mai practica, dar era treaba tuturor factorilor de decizie braileni sa gaseasca o modalitate comuna de actiune, pentru a putea spera intr-o reusita. Asa, dupa ce ca s-a inceput tirziu, orice demers initiat are toate sansele de a fi subminat, culmea, nu de galateni, ci tot de braileni. La urma urmei, nu trebuie sa ne mai mire nimic: ceea ce se intimpla acum in ceea ce priveste problema celor 1.000 de hectare este o reflectare a ceea ce se intimpla la virful tarii sau la cel al municipiului Braila: unii trag in hais, iar altii in cea. Nu stiu cum se va termina pentru Braila disputa asta cu cele 1.000 de hectare, dar tind sa cred ca, orice solutie se va gasi, ea nu va fi sustinuta de toti politicienii braileni si cu atit mai mult nu va multumi pe toata lumea. Daca am presupune ca peste niste ani, cele doua judete si municipii s-ar uni in vreo forma sau alta, imi imaginez ca se vor gasi unii prin politica locala care sa-si faca un judet al lor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro