"Avem nu doar semnale, ci avem confirmări. În primul rând, confirmări prin faptul că atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat sunt parlamentari ai Puterii, care au semnat textul moţiunii de cenzură şi care susţin adoptarea moţiunii de cenzură împotriva actualului Guvern", a spus el.
Titus Corlăţean declară că USL are "semnale că sunt şi alţi parlamentari interesaţi să susţină moţiunea de cenzură fie prin semnătură urmată de vot, fie direct în ziua votului şi că o parte dintre ei nu vor mai accepta să stea legaţi de băncile Parlamentului, aşa cum au procedat PDL-ul şi arcul majoritar anterior, la alte moţiuni de cenzură. Altfel spus, se vor ridica şi vor merge la vot".
În opinia lui Titus Corlăţean, "este un gest până la urmă firesc într-o Românie extrem-extrem de agitată, într-un an foarte complicat în continuare, un an în care pe de o parte guvernanţii ne-au spus la începutul anului că trebuie păstrat un anumit echilibru bugetar, o anumită rigoare, o anumită disciplină şi pe de altă parte, aceeaşi Putere acum, în prag de alegeri aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta".
Temele moţiunii de cenzură pe care USL o va depune după Paşte sunt alocarea de bani autorităţilor locale pe criteriul apartenenţei politice, intenţia de a privatiza exploatarea resurselor energetice şi minerale şi situaţia UMF Târgu Mureș.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a estimat că moţiunea de cenzură va fi supusă la vot în săptămâna 23-28 aprilie.