Discu?iile s-au axat pe particularita?ile de organizare a structurilor juridice europene din cele doua state, pe transpunerea legislatiei europene si pe modul de organizare a procedurii de reprezentare în fata Comisiei Europene si a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, atât în faza prelitigioasa, cât si în faza litigioasa, informeaza MAEur.
Au fost punctate aspecte privind coordonarea interna în vederea pregatirii pozitiei guvernamentale în fata institutiilor Uniunii Europene, precum si modalitatea de interventie în cazul actiunilor care privesc alte state. Totodata, au fost abordate posibilitatea angajarii raspunderii statului ca urmare a hotarârilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene, sistemul EU-Pilot si sistemul E-Curia, precum si modalitatea de filtrare a legislatiei interne pentru a se asigura compatibilitatea acesteia cu dreptul Uniunii Europene.
Desi organizarea structurilor juridice europene este total diferita, în cursul dialogului au fost identificate elemente comune de referinta si surse de inspiratie pentru dezvoltari institutionale ulterioare.
Potrivit MAEur, întâlnirea de la Londra se înscrie pe linia demersurilor agentului guvernamental pentru CJUE de a initia parteneriate cu omologi din spatiul european în vederea identificarii celor mai bune modalitati de reprezentare în fata structurilor europene si de dezvoltare institutionala. Anterior, au avut loc întrevederi similare, la Bucure?ti, cu reprezentan?i din Franta si Germania.