Diaconu a comentat anunţul colegului său de filială,făcut într-o declaraţie pentru NewsIn, că a luat decizia de a demisiona din PC, din cauza "presiunilor" legate de scandalul mărcii USL.
"Ştefan Atanasiu s-a speriat un pic de amploarea mediatică şi politică pe care a luat-o chestiunea mărcii USL. Am înţeles că îl aşteptau nişte ziarişti pe la colţul blocului, sunt situaţii stresante şi neobişnuite pentru el, aşa că este normal ca un om lipsit de această experienţă şi care nu îşi doreşte să fie în centrul atenţiei să se inhibe şi să-şi dorească să iasa din joc. Dar, după cum a declarat şi el, nimeni nu trebuie să îşi facă griji pentru viitorul mărcii USL. Nu a făcut-o plănuind jocuri ascunse, ci purtat de entuziasmul tinereţii. Ca urmare, sunt sigur că demisia sa din PC nu va crea probleme pentru desfăşurarea normală a activităţii USL pe mai departe. Cred că Ştefan, după ce se va linişti şi va trece toată agitaţia, se va întoarce să lucreze cu aceeaşi echipă cu care a muncit vreme de doi ani la PC Sector 2", a spus Diaconu în exclusivitate pentru NewsIn.
El anunţă totodată că Ştefan Atanasiu i-a înmânat în cursul zilei certificatul de proprietate asupra mărcii USL, deşi legal tânărul este încă proprietar al acesteia. "Cât priveşte sigla USL, Ştefan nu are niciun scop ascuns sau de câştig personal politic sau de altă natură. Ca dovadă, el mi-a şi înmânat fizic azi de dimineaţă certificatul de proprietate asupra mărcii USL, care acum se află în grija mea, tocmai pentru a închide orice fel de suspiciuni la adresa lui şi pentru ca nimeni să nu aibă emoţii cu privire la soarta acestei mărci", a conchis liderul PC sector 2.
Deţinătorul mărcii USL înregistrată la OSIM, tânărul conservator Ştefan Atanasiu-Rădulescu, a declarat joi pentru NewsIn că a luat decizia de a demisiona din PC, invocând "presiuni" legate de scandalul mărcii USL şi menţionând că se va sfătui cu vicele PC, Bogdan Diaconu, asupra sorţii acesteia.
"Intenţia mea a fost să mă asigur că nu ajunge marca pe mâini neprietenoase. Sunt membru al PC, am o colaborare strânsă cu Bogdan Diaconu, preşedintele filialei sector 2 a PC, şi dat fiind ce s-a întâmplat prin presă, acum mi se pare că sunt supus la presiuni şi am luat decizia să nu mai fiu în PC, să demisionez din PC. În legătură cu marca, nu trebuie să-şi facă nimeni probleme, nu am făcut-o pentru a avea beneficiu personal, şi pe viitor mă voi sfătui cu Bogdan (Diaconu, n.r.) în legătură cu această marcă pentru a lua cea mai bună decizie",a declarat pentru NewsIn tânărul conservator. Atanasiu-Rădulescu a menţionat că va păstra marca USL, iar despre decizia de a demisiona că nu s-ar fi consultat nu niciun lider al PC, inclusiv Diaconu, precizând că "este un act unilateral".
El a fost întrebat cine a făcut presiuni asupra sa. "Mă simt... căutat, să spunem. Vreau să ies din această problemă şi încep prin a-mi da demisia din PC, iar în rest o să mă sfătuiască Bogdan Diaconu", a precizat Atanasiu-Rădulescu. Tânărul conservator a susţinut că nu s-ar fi consultat cu niciun lider al partidului în legătură cu demersul său de a înregistra la OSIM marca USL, acţiunea sa fiind "în nume personal".
Ştefan-Alexandru Atanasiu-Rădulescu a obţinut marca "Uniunea Social Liberală (USL)" de la OSIM, în urma cererii depuse pe 7 februarie 2011, la doar câteva zile după anunţul oficial privind constituirea USL şi semnarea protocolului de înfiinţare care a avut loc sâmbătă, 5 februarie 2011. Pe 17 februarie a fost înregistrată la OSIM şi solicitarea PSD pentru înregistrarea mărcii Uniunii, dar sub forma "Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC". În ciuda faptul că social-democraţii au solicitat înregistrarea unei titularuri diferite, le-a fost respinsă cererea, iar tânărul conservator a obţinut certificatul privind înregistrarea USL pe 23 august 2011. Ulterior, PSD a făcut alte două noi solicitări de înregistrare a mărcii alianţei pe 20 iulie 2011, însă potrivit paginii de internet a OSIM sesizările se află în prezent în analiză.
Conform certificatului obţinut de tânărul conservator, documentul este valabil inclusiv pentru "activităţi politice, organizare de mitinguri şi întruniri cu caracter electoral, activităţi cu caracter sportiv şi cultural pentru susţinerea candidaţilor în campaniile electorale, organizare de evenimente politice", dar şi pentru "produse de imprimerie şi tipografie, tipărituri, fotografii, publicaţii".