"Nu sunt dispus să-l accept pe domnul Videanu ca autoritate în materie de economie. Domnul Videanu este un om care a promis salarii de 950 de euro şi pensii de 450 de euro. Domnul Videanu este un om care s-a făcut şi ne-a făcut de râs din funcţia de ministru solicitând sau întrebând pe la Comisia Europeană dacă poate să-şi tragă fonduri personal. Domnul Videanu e un simbol al corupţiei acestui guvern, care a încheiat contracte băieţilor deştepţi din energie până în 2018, e un om care a fost dat afară din guvern presupun că nu de foarte performant, deci nu lui avem să-i răspundem ceva", s-a referit Antonescu la prezentarea făcută duminică de Adriean Videanu a unei analize asupra programului economic al USL.
"Domnul Videanu numără corect doar voturile la alegerile prezidenţiale pentru că i le dă STS, atât numără corect economistul Videanu", a subliniat preşedintele PNL.
La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a prezentat, ca replică dată analizei PDL pe programul USL, cifrele care se regăsesc în "documentele strategice şi de fundamentare a programului de guvernare 2009-2012", elaborat de Theodor Stolojan şi Adriean Videanu - 900 de euro salariul mediu, 360 de euro pensia medie, creştere medie de 7% în fiecare an.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a prezentat duminică o analiză a Comisiei de Strategii din PDL asupra programului economic al USL, susţinând că măsurile propuse ar creşte deficitul cu 4% din PIB şi a catalogat documentul USL ca nefundamentat, superficial şi uneori "hilar".
Videanu a prezentat un centralizator cu impactul bugetar a 14 măsuri economice propuse de USL, potrivit căruia acestea ar aduce un deficit bugetar de 4% din PIB în 2012, respectiv un minus de 5,5 miliarde de euro. El a susţinut că cel mai mare impact l-ar avea reducerea CAS cu 5%, fapt care ar afecta bugetul de stat cu -0,8%, în timp ce instituirea cotei regresive ar spori deficitul bugetar cu -0,7%.