Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia Rutiera a primit o autospeciala performanta

Activitatea Serviciului Politiei Rutiere Braila va fi de acum mult mai eficienta dupa ce a fost dotat cu o autospeciala performanta pentru cercetarea la fata locului a accidentelor rutiere. Autospeciala este formata dintr-un compartiment pentru transport persoane cu o capacitate de 9 locuri (inclusiv conducatorul auto), precum si un compartiment tip laborator. Acesta din urma este dotat cu aparatura specifica muncii de politie rutiera pentru cercetare la locul accidentului, printre care se numara un radiotelefon mobil, radio telefon portabil, lampa electrica portabila, masurator distante, reportofon, lampa avertizare optica si acustica cu CD software " Road alert message manager" (sistem de avertizare cu mesaje a traficului rutier). Braila nu este singurul judet care a fost dotat cu un astfel de autovehicul. In total au fost repartizate 25 de autospeciale pentru municipiul Bucuresti, precum si celelalte judete tranzitate de autostrazi si drumuri europene. Este vorba de Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dimbovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Vilcea. Alte doua autospeciale au fost repartizate Sectiei de Politie Autostrazi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Structurile de Politie Rutiera din tara au mai fost dotate si cu alte mijloace tehnice la standarde europene, respectiv 100 de dispozitive pentru semnalizarea si marcarea locului accidentului, 500 de camere foto digitale si 5000 de testere pentru droguri.
Valoarea totala a mijloacelor moderne, ce vor sprijini si imbunatati activitatea Politiei Rutiere, este de peste 1,2 milioane euro. "Mijloacele moderne sint obtinute ca urmare a procedurii de contractare derulate in cadrul subproiectului PHARE Project RO - "Imbunatatirea sigurantei rutiere prin combaterea abuzului de droguri la volan si imbunatatirea calitatii investigatiilor la locul accidentului", sub coordonarea Oficiului Plati Contractare Phare din Ministerul Finantelor publice si avind ca Autoritate de implementare Ministerul Transporturilor, incheiata la data de 30 noiembrie 2006. Finantarea a fost asigurata in procent de 75% de catre Uniunea Europeana si 25% de catre Guvernul Romaniei", se arata intr-un comunicat al IGP.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii