Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia macedoneana, implicata intr-un schimb de focuri in apropiere de granita cu Kosovo

Fortele speciale ale politiei macedonene au fost implicate intr-un schimb de focuri in timpul arestarii unui "grup criminal" in zona Tetovo, cu populatie majoritar albaneza si situata in apropiere de Kosovo, au anuntat surse din cadrul politiei locale, citate de Reuters.
"Operatiunea a inceput dimineata devreme si se afla inca in desfasurare", au precizat sursele citate.
Tensiunile dintre guvernul macedonean si minoritatea albaneza, care reprezinta 25 la suta din populatia tarii, s-au intensificat in ultimele saptamini, ca urmare apropierii termenului-limita al negocierilor privind statutul provinciei Kosovo.
Orasul Tetovo a fost centrul insurgentei din 2001 a gruparilor albaneze de gherila, incheiat in urma interventiei diplomatice a Occidentului.
Forta NATO de mentinere a pacii in Kosovo a anuntat ca un elicopter macedonean s-a prabusit, fara a preciza insa daca incidentul s-a soldat cu victime.
Politia macedoneana nu a confirmat informatia. "Nici un elicopter macedonean nu s-a prabusit", a declarat purtatorul de cuvint Ivo Kotevski.
Potrivit lui Kotevski, politia a lansat acest raid pentru a aresta un "grup criminal" condus de un fugar albanez care in august evadase dintr-o inchisoare din Kosovo.
El a precizat ca grupul se ascunde in satul Brodec, iar un fotoreporter al agentiei Reuters a declarat ca fortele speciale ale politiei au infiintat puncte de control pe drumurile de acces. Politia din Kosovo a mentionat ca a intensificat patrulele de-a lungul frontierei.
O sursa din cadrul politiei a precizat ca intre sapte si zece persoane inarmate au fost ucise. "Avem informatii despre sapte pina la zece victime de cealalta parte", a explicat sursa.
Consiliul National de Securitate al Macedoniei a avertizat saptamina trecuta cu privire la o "exploatare politica" a elementelor criminale din tara, dupa ce un ofiter de politie macedonean a fost impuscat mortal intr-o ambuscada, in nordul tarii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii