Mergi la conţinutul principal

Politia deruleaza o campanie de prevenire a criminalitatii

Pe parcursul acestei saptamini, Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Braila va derula o campanie de prevenire a criminalitatii ce va presupune organizarea unor actiuni, in colaborare cu mai multe institutii, al caror principal scop va fi acela de informare a brailenilor cu privire la ce trebuie sa faca sa nu fie victime ale infractorilor. Campania "Saptamina Prevenirii Criminalitatii" se va derula in toata tara si va urmari si intarirea legaturilor dintre inspectoratele judetene si celelalte institutii implicate in acest program.
Startul actiunilor va fi dat astazi, de Politia de Proximitate, care va incerca intr-un mod original sa-i determine pe braileni sa-si cunoasca politistul de proximitate din zona in care locuiesc. Astfel, pe strada vor fi impartite taloane de participare la un concurs, care vor trebui completate cu numele politistului de proximitate si apoi depuse, in intervalul 12.00-13.00, in urnele special amenajate, care se vor afla in camerele politistilor de proximitate din municipiul Braila. Cistigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti si va fi premiat cu 100 de lei noi.
Politistii nu i-au uitat nici pe detinutii din Penitenciarul Braila, unde se va desfasura miercuri, in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, un concurs tematic cu premii.
Joi, trei braileni vor putea fi politisti pentru o zi, in cadrul actiunii dedicate educatiei rutiere si vor participa alaturi de oamenii legii la citeva activitati specifice. Totodata, incepind cu ora 9.00, Serviciul Politiei Rutiere va organiza si Ziua Portilor Deschise. Vineri, o data cu inceperea noului an scolar, se vor derula actiuni educativ-preventive in unitatile de invatamint, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila.
Simbata, brailenii vor avea posibilitatea sa-i ia la intrebari pe reprezentantii IPJ Braila, ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si ai Politiei Comunitare Braila, in cadrul unei emisiuni TV. Ziua de duminica este dedicata prevenirii violentei in familie, politistele desfasurind o actiune de constientizare asupra fenomenului, a populatiei cu risc victimal crescut.
Pe parcursul intregii saptamini vor fi distribuite peste 30.000 de materiale informative despre educatia rutiera, prevenirea consumului de droguri, a violentei in familie, a tilhariilor, a furturilor din locuinte, societati comerciale si autoturisme.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro