Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia Comunitara se va transforma in Politia Locala

Politia Locala - asa se va numi noua structura ce va avea ca nucleu actuala Politia Comunitara si va fi subordonata Primariei si Consiliului Local. Politistii buni la toate, asa putem spune despre viitoarea Politie Locala, pentru ca, pe linga atributiile deja existente, stabilite prin Legea 371/2004, pe care le va prelua, se vor ocupa si de probleme legate de regimul constructiilor, circulatia rutiera, urbanism, protectia mediului si evidenta persoanelor. "Proiectul de transformare a Politiei Comunitare in Politie Locala este unul mai vechi, inainte preconizindu-se ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, numai ca lucrurile nu au stat asa si se pare ca acesta va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008", ne-a declarat Dumitru Hahui, director executiv adjunct al Politiei Comunitare Braila. In cadrul proiectului se precizeaza si dreptul acestora de a purta arma, numai ca aceasta poate fi folosita pentru cazuri de legitima aparare.

Politistii locali vor acoperi o paleta larga de activitati

Politistii locali vor avea in atributii domeniul sigurantei rutiere pe drumurile publice de pe raza unitatilor administrativ teritoriale, asa incit se vor ocupa cu circulatia statica, adica ii vor amenda pe soferii ce isi parcheaza masinile in locuri nepermise. De asemenea, nu vor fi uitati nici pietonii, biciclistii sau conducatorii de atelaje hipo care incalca normele rutiere. Un alt serviciu pe care il vor acoperi va fi ca vor dirija circulatia in zonele in care se desfasoara lucrari de modernizare sau reparatie a strazilor, verificind totodata activitatea de reparare a partilor carosabile si ii vor sanctiona pe conducatorii auto care nu respecta marcajele rutiere din acele zone. Daca acum Politia Rutiera este cea care verifica daca semafoarele sint in stare buna de functionare, intervin la accidente rutiere pentru a oferi primul ajutor si a identifica martorii, de la anul aceste atributii, daca va fi aprobat acest proiect de lege, vor cadea in sarcina politistilor locali, care vor asigura si paza in cazul accidentelor de circulatie, luind primele masuri. De asemenea, Politia Locala va prelua si anumite compartimente din cadrul Primariei si anume cele care se ocupa de urbanism, disciplina si controlul in constructii, protectia mediului, comert si respectarea legislatiei privind evidenta persoanei. Toate acestea vor fi realizate cu fonduri de la Primaria Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii