Skip to main content

Politia Comunitara se va transforma in Politia Locala

Politia Locala - asa se va numi noua structura ce va avea ca nucleu actuala Politia Comunitara si va fi subordonata Primariei si Consiliului Local. Politistii buni la toate, asa putem spune despre viitoarea Politie Locala, pentru ca, pe linga atributiile deja existente, stabilite prin Legea 371/2004, pe care le va prelua, se vor ocupa si de probleme legate de regimul constructiilor, circulatia rutiera, urbanism, protectia mediului si evidenta persoanelor. "Proiectul de transformare a Politiei Comunitare in Politie Locala este unul mai vechi, inainte preconizindu-se ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, numai ca lucrurile nu au stat asa si se pare ca acesta va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008", ne-a declarat Dumitru Hahui, director executiv adjunct al Politiei Comunitare Braila. In cadrul proiectului se precizeaza si dreptul acestora de a purta arma, numai ca aceasta poate fi folosita pentru cazuri de legitima aparare.

Politistii locali vor acoperi o paleta larga de activitati

Politistii locali vor avea in atributii domeniul sigurantei rutiere pe drumurile publice de pe raza unitatilor administrativ teritoriale, asa incit se vor ocupa cu circulatia statica, adica ii vor amenda pe soferii ce isi parcheaza masinile in locuri nepermise. De asemenea, nu vor fi uitati nici pietonii, biciclistii sau conducatorii de atelaje hipo care incalca normele rutiere. Un alt serviciu pe care il vor acoperi va fi ca vor dirija circulatia in zonele in care se desfasoara lucrari de modernizare sau reparatie a strazilor, verificind totodata activitatea de reparare a partilor carosabile si ii vor sanctiona pe conducatorii auto care nu respecta marcajele rutiere din acele zone. Daca acum Politia Rutiera este cea care verifica daca semafoarele sint in stare buna de functionare, intervin la accidente rutiere pentru a oferi primul ajutor si a identifica martorii, de la anul aceste atributii, daca va fi aprobat acest proiect de lege, vor cadea in sarcina politistilor locali, care vor asigura si paza in cazul accidentelor de circulatie, luind primele masuri. De asemenea, Politia Locala va prelua si anumite compartimente din cadrul Primariei si anume cele care se ocupa de urbanism, disciplina si controlul in constructii, protectia mediului, comert si respectarea legislatiei privind evidenta persoanei. Toate acestea vor fi realizate cu fonduri de la Primaria Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu