Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia Comunitara Braila isi mareste efectivele

Incet, dar sigur, Politia Comunitara Braila va incepe sa isi faca simtita prezenta in municipiul nostru. Cel putin asa promite conducerea institutiei, reprezentata de directorul Alexandru Alexandru si adjunctul acestuia, Antonel Colceag, ambii foste cadre din comandamentul Jandarmeriei si Politiei brailene! Zilele acestea, Politia Comunitara si-a marit schema de personal, angajind 50 de persoane, pe posturi de guarzi pentru paza obiective. Astfel, numarul guarzilor, care, spre deosebire de agentii comunitari, nu au statut de functionari publici si nu pot aplica sanctiuni, a ajuns la 100. Angajarile vor continua, cel mai probabil saptamina viitoare, cind vor mai fi primiti in rindul Politiei Comunitare inca 100 de guarzi. Incadrarile se vor face numai pe baza de concurs, candidatii urmind sa raspunda la intrebari din legislatia de specialitate: Legea Politiei Comunitare, Regimul Cadru de Organizare a Politiei Comunitare, Uzul de Arma, codul de conduita al personalului contractual, Legea 333, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, Codul Muncii. Conditiile minime impuse candidatilor sint: virsta peste 18 ani, studii medii (8 clase), cetatenie romana, sa nu fi fost condamnati pentru infractiuni savirsite cu intentie, sa fie apti medical. De asemenea, se cere si un atestat profesional, dat in urma unui curs de agent de paza. Conditia aceasta nu este, insa, obligatorie, cei care nu au absolvit un astfel de curs urmind sa fie instruiti ulterior incadrarii pe post.
Necesitatea angajarii de guarzi a aparut dupa ce Consiliul Local Municipal a aprobat marirea numarului de obiective de paza carora trebuie sa se ocupe Politia Comunitara. In final, pentru acoperirea tuturor obiectivelor, Politia Comunitara trebuie sa incadreze peste 500 de guarzi.
Agentii comunitari, cei care patruleaza pe strazi, avind competenta de a aplica sanctiuni contraventionale vor fi, in final, 265. In prezent, Politia Comunitara Braila dispune de 82 de agenti comunitari, restul urmind a fi incadrati dupa ce Agentia Nationala a Functionarilor Publici va aviza schema de personal propusa de institutia braileana. "In urmatoarele doua-trei luni speram sa completam schemele de personal atit a guarzilor, cit si ale agentilor comunitari", ne-a declarat directorul Alexandru.
Deocamdata, prin angajarea celor 50 de guarzi, Politia Comunitara poate "disloca" o parte din cei 82 de agenti comunitari, care pina in prezent au fost folositi la paza obiectivelor, pentru a le incredinta misiunile de ordine publica pentru care au fost angajati. Astfel, de vineri, 3 februarie, 30 de agenti comunitari isi vor "intra in piine", efectuind misiuni de patrulare si control. Sint vizate, in prima instanta, mijlocele de transport public, urmind ca misiunile sa continue in piete. De aceasta data, politistii comunitari nu vor mai forma echipe mixte cu agentii de politie ai Ministerului de Interne, asa cum au facut in luna decembrie, cind institutia abia se infiintase si inca nu dispunea de procese-verbale de amenda. Agentii comunitari, dotati inclusiv cu formulare de amenda, va trebui sa se descurce singuri in confruntarea cu indivizii care tulbura ordinea si linistea publica. "Chiar daca va fi mai greu, ca la orice inceput, avem convingerea ca baietii nostri vor indeplini fara probleme aceste prime misiuni", ne-a spus directorul Alexandru Alexandru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii