Mergi la conţinutul principal

Politia Comunitara Braila are nevoie de bani si de imbunatatirea imaginii

Instalata de doar citeva zile, noua conducere a Politiei Comunitare Braila a luat contact cu problemele cu care se confrunta institutia si a identificat doua deziderate majore: accesarea de fonduri si imbunatatirea imaginii pe care o are agentul comunitar in societatea braileana. "Noi ne desfasuram activitatea pe doua laturi: cea de asigurare a ordinii si linistii publice, finantata de la bugetul local, si cea de paza obiective, care se autofinanteaza, in functie de contractele incheiate cu agentii economici. Banii primiti de la Primarie pentru agentii comunitari nu sint suficienti pentru asigurarea unei dotari corespunzatoare. De cealalta parte, pentru contracte de paza concuram cu firme private ce au tarife mai atragatoare, suspect de mici s-ar putea spune, in conditiile in care tariful nostru este stabilit de Consiliul Local Municipal si nu poate fi negociat. Pentru a contracara acest impediment, vom incerca sa cistigam clienti oferind un plus de seriozitate si promptitudine. Deja avem in vedere incheierea de contracte cu CET si “Celhart Donaris”, care ar duce la o suplimentare de fonduri, pentru activitatea de asigurare a ordinii si linistii publice", ne-a declarat Traian Jipa, noul director al Politiei Comunitare Braila. Pentru perioada imediat urmatoare, acesta si-a propus sa puna in practica doua programe: unul de accesare fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene si unul de imbunatatire a imaginii institutiei, prin contacte directe cu cetatenii din cartiere sau de la asociatii de proprietari si locatari. "Vom intocmi proiecte pentru accesare de fonduri, cu personalul propriu si cu specialisti din afara, care vor fi dispusi sa lucreze benevol in acest scop. Daca vom reusi sa atragem fonduri, le vom investi in dotarea si instruirea agentilor comunitari. Pe de alta parte, pentru schimbarea perceptiei pe care o au brailenii fata de politistii comunitari, vom merge sa ne intilnim cu cetatenii, sa le explicam atributiile noastre si sa ne informam despre problemele cu care se confrunta acestia, pe linia curateniei si ordinii din municipiu", ne-a spus directorul Jipa.
Constient de faptul ca salariile subordonatilor sai - ce se situeaza in jurul valorii de 4,5 milioane de lei vechi - sint prea mici, pentru riscurile presupuse de aceasta meserie, seful Politiei Comunitare brailene ne-a marturisit ca face demersuri ca agentii comunitari sa se afilieze la Sindicatul Functionarilor Publici din cadrul Primariei. "Ca membri ai acestui sindicat ne vom putea apara altfel drepturile. Vom solicita sporurile care li se cuvin agentilor comunitari - de periculozitate, de antena etc. - astfel incit salariile sa ajunga la un cuantum acceptabil!", ne-a mai declarat Traian Jipa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro