Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia cauta un dispozitiv suspect la bordul unui avion care a aterizat la Sydney

Politia australiana nu a descoperit nici un dispozitiv suspect la bordul avionului companiei Pacific Blue, care a aterizat, joi, pe aeroportul din Sydney, relateaza Reuters.
"Dupa o cercetare amanuntita, nu am descoperit nici un dispozitiv" suspect, a anuntat intr-un comunicat politia din New South Wales.
Circa 100 pasageri si membri ai echipajului au fost evacuati in siguranta de la bordul avionului Boeing 737, care venea din insulele Fidji si a aterizat pe aeroportul Sydney la ora locala 05.45 (10.45 ora Romaniei).
"Avionul a fost condus departe de terminal, iar pasagerii si echipajul au fost evacuati", a declarat purtatorul de cuvant al autoritatilor aeroportuare, Peter Vickary.
"Serviciile de urgenta verifica aeroportul din Sydney, ca urmare a unor informatii neconfirmate privind existenta unui dispozitiv suspect la bordul avionului", a declarat politia din statul New South Wales intr-un comunicat.
Presa australiana a anuntat ca pista est-vest a aeroportului a fost inchisa.
Canalul 7 al televiziunii australiene a precizat ca alerta a fost semnalata din Philipine, in timp ce avionul era inca in aer.
Australia, un important aliat al Statelor Unite in Irak si Afganistan, nu a fost tinta nici unui atac terorist major. Cetatenii sai au fost insa vizati recent de atentate in Indonezia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii