Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia braileana, la control!

Politia braileana va intra curind intr-o verificare amanuntita, din ordinul ministrului Reformei Administrative si Internelor, Cristian David. Ministrul a anuntat acest lucru simbata, in timpul unei discutii cu ziaristii locali, dupa ce s-a intilnit cu circa 40 dintre cei mai importanti dintre membrii PNL Braila. David a precizat ca acest control se va face in toate judetele din tara, insa Braila va fi printre primele intrate in verificari, din mai multe motive: "Asa cum am anuntat deja la momentul la care l-am instalat pe inspectorul general al Politiei Romane, va avea loc a analiza amanuntita a situatiei operative din fiecare judet. Ce pot sa va spun este ca Braila va fi printre primele judete in care vom analiza aceasta activitate, nu doar din punct de vedere al pozitiei, dar pusa si in perspectiva in care statisticile oficiale reflecta realitatea operativa. Pentru ca nu intotdeauna statisticile reflecta realitatea. Statisticile politiei se refera la numarul de infractori pe care-i prind. Evident, asta, daca o corelam ca rata a infractionalitatii sau criminalitatii, nu reprezinta intotdeauna realitatea obiectiva. Pe de alta parte, pentru a verifica daca o fapta este sau nu reala, trebuie sa vedem daca s-a inregistrat o sesizare".
Primarul liberal Constantin Cibu, la rindul sau, in calitate de autoritate responsabila cu asigurarea climatului de siguranta pentru cetatean, a opinat ca in municipiu situatia nu-i atit de grava pe cit sustine presa, din punct de vedere al infractionalitatii: "Braila nu este un oras de puritani, nici pe departe, dar nu este nici mai rau decit alte orase. Dupa statisticile Politiei din ultima vreme rezulta ca situatia nu-i atit de grava. O problema cu adevarat deosebita, din punctul meu de vedere, este insa ca Politia comunitara este finantata in totalitate din bugetul local; spre deosebire de jandarmi si de Politia nationala, nu primim fonduri de la nimeni. Politia comunitara, care trebuie sa preia, in mare parte, Ordinea publica, nu are resursele materiale necesare. Eu ma chinui sa-i dotez cu cite ceva, dar nu sint destui bani. Noi am putea mari numarul de patrule, dar nu avem nici echipamentul necesar, nici masini. Initial au fost gardieni publici si apoi s-au transformat in Politie comunitara, dar fondurile lipsesc total. Daca nu au echipament, daca nu au zece masini sa-i trimiti pe politistii comunitari noaptea sa patruleze in Braila, restul sint povesti! Ii trimiti in patrula, pe jos, dorm intr-un colt, acolo, si nu mai ajung in partea cealalta a traseului pe care-l au de facut niciodata".
Ministrul David a punctat: "Sa nu confundam, lucrurile, Politia Comunitara nu va prelua atributiile politiei nationale. In plus, de finantarea activitatii politiei comunitare trebuie sa se ocupe autoritatile locale, potrivit legii. La momentul la care se vor transfera si competente in plus, se vor transfera si resursele necesare. Pina la urma, depinde cum se gospodareste fiecare comunitate in parte, pentru a-si asigura dotarea Politiei Comunitare. Si mai este ceva: sa spunem ca sint bani pentru a cumpara pistoale dintre cele mai moderne. De unde stiu eu ca daca le dau pistoalele acestea politistilor comunitari, ei stiu sa le foloseasca?".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii