Mergi la conţinutul principal

Poliția și Jandarmeria în acțiune, de Zilele Brăilei

• până pe data de 15 august echipajele de polițiști și jandarmi vor asigura liniștea și ordinea în toate zonele de desfășurare a manifestărilor • în această perioadă, pe raza municipiului Brăila, vor fi instituite mai multe restricții de trafic, respectiv: la data de 11 august se va desfășura ”Parada Portului Popular”, iar la 15 august va avea loc ”Retragerea cu torțe” • polițiștii vor acționa și în județ în data de 12 august când vor avea loc zilele comunei Ulmu, pe 13 august la zilele comunei Mărașu și pe 15 august la zilele comunei Dudești

 

Polițiștii brăileni sunt pregătiți să acționeze pentru prevenirea oricăror incidente aflate în competența de gestionare, să intervină prompt și cu profesionalism în sprijinul cetățenilor, astfel încât Zilele Municipiului Brăila, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei să fie celebrate în siguranță!

Pentru perioada 8-15 august, efectivele au fost suplimentate, astfel că polițiștii împreună cu jandarmii vor asigura o prezență vizibilă pe raza municipiului Brăila, în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

De asemenea, polițiștii vor acționa în sistem integrat și în județ pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. În data de 12 august vor avea loc zilele comunei Ulmu,  pe 13 august vor avea loc zilele comunei Mărașu și pe 15 august vor avea loc manifestări în comuna Dudești.

”În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locuri aglomerate și în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale”, au precizat polițiștii.

Totodată, polițiștii rutieri vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier și vor desfășura constant verificări în trafic atât în municipiu cât și în județ.

Scopul urmărit în cadrul acestor filtre rutiere nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, urcându-se la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

„De menționat este faptul că în această perioadă, pe raza municipiului Brăila, vor fi instituite mai multe restricții de trafic, respectiv:

- la data de 11 august, începând cu ora 18:30, se va desfășura ”Parada Portului Popular” fiind restricționat traficul pe traseul strada Pietății - Calea Călărașilor, până în zona Primăriei Municipiului Brăila.

- la data de 15 august, începând cu ora 20:30 va avea loc ”Retragerea cu torțe”  sens în care vor fi instituite restricții de circulație din zona Primăriei Municipiului Brăila - Calea Călărașilor până la intersecția cu Aleea Cocorilor”, ne-au transmis polițiștii. 

În scop preventiv, vor fi prezenți și polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Siguranța Școlară din cadrul I.P.J. Brăila, care împreună cu reprezentații Agenției Naționale Antidrog vor desfășura activități de informare și conștientizare a tinerilor cu privire la efectele și consecințele consumului de droguri.

„De asemenea, menționăm că polițiștii specializați în combaterea traficului și consumului de droguri vor acționa pe toată perioada desfășurării manifestărilor”, au mai precizat polițiștii.

„Participanților le dorim multă distracție, însă și responsabilitate, pentru ca fiecare zi să fie una în siguranță!”, este mesajul polițiștilor pentru cetățeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro