Mergi la conţinutul principal

Polițiști locali sancționați de colegi pentru că au aruncat chiștoace din mașină pe domeniul public

* aceștia au staționat timp de o oră pe un trotuar din municipiu, iar un cetățean i-a reclamat că au aruncat gunoaie din mașină * șefii i-au trimis pe agenți să-și adune resturile de pe jos, iar pe reclamant l-au felicitat pentru spiritul civic

 

Doi agenți ai Poliției Locale Brăila au fost sancționați cu mustrare scrisă după ce un cetățean i-a reclamat că au staționat cu mașina instituției circa o oră, pe trotuarul unei străzi din municipiu, timp în care au „stat la povești” și au fumat, aruncând resturile de țigară pe domeniul public. „Mașina Poliției locale a staționat, vineri, din jurul orei 7.00 până la 8 și 5 minute. În interior se aflau doi agenți care într-o primă fază mi-au atras atenția prin faptul că au deschis portiera fără ca cineva să coboare sau să urce în mașină. Bănuind că au aruncat ceva pe trotuar, imediat ce au plecat m-am deplasat la locul unde staționase mașina și am constatat și fotografiat trei ghemotoace mici de șervețele și două chiștoace proaspete de țigări Kent. Am reclamat acest fapt la dispeceratul Poliției Locale, iar în aproximativ 10 minute agenții s-au întors și au făcut curățenie pe trotuar. Totodată, am fost sunat înapoi de un șef din cadrul Poliției Locale care m-a felicitat pentru atitudinea civică de care am dat dovadă, precizând că respectivii agenți vor fi sancționați. Problema care rămâne este ce autoritate mai au cei doi agenți pentru a sancționa cetățenii care aruncă gunoiul pe stradă, spune brăileanul Gheorghe G. Acesta ne-a pus la dispoziție și fotografiile făcute la fața locului.

Referitor la acest caz, Poliția Locală ne-a informat că „cei doi polițiști locali au fost sancționați conform prevederilor Codului Administrativ  nr. 57/2019 și ale Regulamentului Intern al Poliției Locale Brăila, cu mustrare scrisă, pentru neglijență sau lipsă de preocupare în îndeplinrea îndatoririlor de serviciu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro