Poliţistul care l-a împuşcat pe Sorin Pârvu, chemat în instanţă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliţistul care l-a împuşcat pe Sorin Pârvu, chemat în instanţă

* după ce procurorii bucureşteni l-au scos nevinovat pe ofiţerul IGPR care a tras glonţul ucigaş, tatăl tânărului împuşcat s-a adresat instanţei de judecată * el speră ca magistraţii să ia decizia corectă şi să îi aplice o pedeapsă ofiţerului IGPR care a tras glonţul ucigaş în ziua de 26 septembrie 2009

Au trecut doi ani de când Sorin Pârvu a fost împuşcat mortal de poliţiştii bucureşteni, în plină stradă, iar familia acestuia aşteptă încă să se facă dreptate. Tatăl tânărului, Ionel Pârvu, ne-a spus că s-a adresat deja instanţei de judecată şi speră ca magistraţii să ia decizia corectă şi să îi aplice o pedeapsă ofiţerului IGPR care a tras glonţul ucigaş în ziua de 26 septembrie 2009. La începutul lunii octombrie, familia Pârvu are deja al doilea termen la Curtea de Apel Galaţi, unde se judecă plângerea împotriva rezoluţiei de netrimitere în judecată a procurorului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).
Asta după ce, la un an şi zece luni de anchete, procurorii bucureşteni au dat un verdict şoc pentru familie, acela că poliţistul care a tras glonţul ucigaş este nevinovat, dispunând scoaterea de sub urmărire penală a scms. Dragomir Giorgian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Ulterior, familia Pârvu a depus plângere la parchetul bucureştean împotriva rezoluţiei iniţiale, însă aceasta a fost respinsă, ca neîntemeiată, şeful ierarhic al procurorului care a dat verdictul concluzionând că soluţia dată este "temeinică şi legală". Astfel, după examinarea actelor şi lucrărilor existente la dosarul în cauză, procurorul şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ a menţinut concluziile iniţiale, potrivit cărora poliţistului bucureştean este nevinovat. "Efectuându-se verificări în cauză a rezultat că nu se poate reţine vinovăţia învinuitului Dragomir Giorgian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 174 - 175 lit. i din Codul Penal (n.r. - omor calificat), întrucât acesta nu a avut intenţia de a-l ucide pe Pârvu Sorin, apăsarea trăgaciului producându-se fără ca învinuitul să dorească acest lucru, ca urmare a gestului reflex de strângere cu mâna a mânerului pistolului, provocat de dezechilibrarea produsă în urma lovirii cotului cu portiera autoturismului", se arată în rezoluţie. Mai exact, au concluzionat procurorii, mişcările înainte şi înapoi efectuate de Sorin Pârvu, cu autoturismul Ford Mondeo, l-au făcut pe poliţist să se dezechilibreze şi să apese pe trăgaci, iar acesta nu a avut absolut nicio vină. Tatăl lui Sorin ne-a spus că se aştepta la o asemenea soluţie din partea procurorilor, astfel că s-a adresat instanţei de judecată întrucât, susţine el, nu i se pare normal ca poliţistul să nu plătească pentru fapta comisă, mai ales că fiul său a fost împuşcat din greşeală.
Reamintim că, luni la rând, dosarul "Pârvu" s-a plimbat de la un parchet la altul, între Galaţi şi Bucureşti, până când s-a luat decizia ca de anchetă să se ocupe procurorii Parchetului de la Înalta Curte. La aproape 10 luni de la incident, procurorii bucureşteni au dispus începerea urmăririi penale faţă de ofiţerul IGPR, Georgian Dragomir, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, pentru ca, în final, acesta să fie scos de sub urmărire penală.
Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe data de 26 septembrie 2009, în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean urmărit internaţional pentru un omor comis în Italia, respectiv Giulian Dumitraşcu (33 de ani), care se bucură încă de libertate. Poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, apoi au deschis focul. Sorin Pârvu a fost împuşcat în ceafă, ceea ce i-a fost fatal. A murit pe data 27 septembrie în spitalul din Galaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro